Setién: „Megnyerték mind a 10 meccsüket, míg mi pontokat vesztettünk”

Setién szeretné a Bajnokok Ligája hátralevő részében is irányítani a Barçát, de még nem tudja lehetősége lesz-e rá

A Barcelona csütörtök este 2-1-re kikapott az Osasunától, ezzel a vereséggel és a Real Madrid győzelmével pedig biztossá vált, hogy a fővárosiak nyerték az idei bajnokságot. Quique Setién, a Barcelona edzője a mérkőzés utáni nyilatkozatában részben egyetértett Messi szavaival és elmondta, hogy szeretné a Bajnokok Ligájában is irányítani a Barçát.

A Barça nem tudja megvalósítani az elképzeléseit

„Ez az érzés nagyon szomorú és frusztráló, ezt a vereséget egyáltalán nem érdemeltük meg. Igaz, a Ligát sem, mert sok pontot veszettünk olyan mérkőzéseken, amiken nem lett volna szabad és az ellenfeleink nagyon magas színvonalat képviseltek egész szezonban. Ez a mérkőzés összefoglalója lehetne a nehézségeknek, amikkel korábban már meggyűlt a bajunk. Nem tudtunk gólt szerezni, nem tudtuk kézben tartani a mérkőzést és az ellenfél kontráit sem tudtuk kezelni.”

A BL-ben is a Barça edzője lesz?

„Remélem, de nem tudom. Egyetértek Messivel, önkritikát kell gyakorolnunk.”

Messi szavai a Napoli elleni meccsről

“Ha így folytatjuk… az Osasuna ellen 10 szögletünk volt, ha egyet kihasználtunk volna, nem veszítünk, ha jobban hajtottunk volna, valószínű akkor sem veszítünk. Magunkba kell nézzünk, változtatnunk, fejlődnünk kell, de azért vannak dolgok, amiket jól csinálunk, nem kell mindent eldobni. Most nagyon bánt, hogy elvesztettük a Ligát, de van időnk kitisztítani a fejeket, felkészülni a Bajnokok Ligájára és bele fogjuk adni a maximumot.”

Önkritika

„Én vagyok az első számú felelős, de erősnek érzem magam. Meg vagyok győződve róla, hogy egy másik csapat leszünk a Bajnokok Ligájában.”

Pedri

„Nem most van a megfelelő időpont, hogy beszéljünk róla. Ha minden sorozatnak vége lesz, akkor majd eljön ennek is az ideje.”

A Madrid érdeme vagy a Barça hibája?

„Megnyerték mind a 10 meccsüket, míg mi pontokat vesztettünk. Sok olyan meccs volt, amikor megérdemeltük volna azokat a pontokat, amiket elhullajtottunk. Voltak mérkőzések, mint például az Atletico ellen, amikor jogos volt a döntetlen, de voltak olyanok is amikor nem. Ezek nem mentegetőzések, ezek tények.”

Legyőzték a csapatot játékkedvben és intenzitásban

“Nem szeretnék belemenni ennek az értékelésébe. Nem tudom, hogy hogyan mérik az intenzitást. Változtatni akartunk és sok mindenen sikerült is, de sajnos voltak mérkőzések, amiket nem tudtunk megnyerni. Lelkiismeretesen dolgoztunk, de ebben a sportban néha nem úgy vannak a dolgok, ahogy az ember szeretné.”