Koeman, balhátvéd nélkül: Alba mellett Firpo sem lesz ott a Getafe ellen

Sergiño Dest előtt nagy lehetőség áll

Már csak két nap van hátra a Getafe elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésig és egyre jobban kezd kirajzolódni, hogy kik lesznek azok a játékosok, akik minden bizonnyal ott lehetnek majd a meccskeretben, illetve kik azok, akik nem. Jordi Alba és Junior Firpo szinte biztosan nem állhat majd Ronald Koeman rendelkezésére a szombati találkozón.

Junior Firpo két héttel ezelőtt kellemetlenséget érzett a bal combizmában, de a klub nem adott ki azzal kapcsolatban semmilyen pontos információt, hogy a balhátvéd mikor lehet majd ismét bevethető állapotban. Junior már egy ideje külön, egyedül edzett egy fizikai edzővel. A szerdai nap folyamán elvárható lett volna, hogy a játékos csatlakozzon a felnőtt kerethez és részt vegyen a csapat edzésén, de ez végül nem történt meg. A 24 esztendős labdarúgó még nem érezte magát teljesen jól, emiatt úgy döntöttek a klubnál, hogy nem kockáztatják meg a játékát.

Mindez azt jelenti, hogy Ronald Koeman számára egy balhátvéd sem lesz bevethető állapotban a Getafe vendégeként. Jordi Alba szintén sérüléssel bajlódik és a katalánok azon vannak, hogy az október 24-i Real Madrid elleni klasszikuson visszatérhessen a pályára, de az ő esetében például teljesen kizárt volt, hogy ennél előbb térjen vissza. Az alábbi tények miatt minden bizonnyal Sergiño Dest kezdőként fog majd pályára lépni a hétvégi bajnokin. A Barcelona új igazolása a Sevilla ellen már csereként debütált a Camp Nouban, most mindezt kezdőként is megteheti majd a katalánok színeiben. Ezúttal sem az elsőszámú posztján, a jobb oldalon, hanem a másik szélen juthat lehetőséghez.

A holland szakember munkáját az sem segítette, hogy ezen a héten már négy darab edzést tartott, amelyeken csupán öt olyan játékos jelent meg, akik a felnőtt keret tagjai: Gerard Piqué, Carles Aleñá, Sergiño Dest, Neto Murara és Ousmane Dembélé. A 24 labdarúgóból mindössze öt jelent meg a Barcelona edzőközpontjában, 14 játékos pedig érdekelt volt a válogatott mérkőzések során.

Ezen kívül Ter Stegen, Jordi Alba, Junior Firpo, Samuel Umtiti és Miralem Pjanic sérüléssel bajlódik, utóbbi hétközben sérült meg és még nem lehet tudni, hogy ez pontosan mennyire súlyos. A csapat első olyan edzése, ahol a felnőtt keret összes tagja jelen lesz pénteken délelőtt várható. Túl sok közös munkára tehát nincs lehetőség a madridi meccs előtt.

***