El Clásico: Griezmannak már nincs garantált helye a kezdőben?

Nem ez a valószínű forgatókönyv, de most már nem elképzelhetetlen, hogy Antoine Griezmann a szombat délutáni Real Madrid elleni klasszikuson sem lesz ott a kezdőcsapatban a hétközi Ferencváros elleni találkozóhoz hasonlóan.

A francia támadó csereként sem állt be és végig  a padról figyelte az eseményeket az 5-1-es végeredménnyel záruló mérkőzésen. Ronald Koeman Trincaót nevezte a kezdőcsapatba, aki jól használta ki az előtte adódó lehetőséget, majd jött Dembélé és Pedri is, akik egy-egy góllal járultak hozzá a magabiztos győzelemhez. Szintén inkább dicsérhető a teljesítményük.

A kérdés egyre inkább adja magát: Griezmann azért pihent-e, hogy a Real Madrid ellen visszatérjen a kezdőbe, vagy esetleg azért, mert a francia támadó nem kezdte jól és szerencsésen a 2020/21-es idényt és Koeman ezért döntött amellett, hogy nem nevezi őt a kezdőcsapatba. A hétvégi El Clásico kezdetéig biztosan nem kapunk erre választ, de az mindenki számára egyértelmű lehet, hogy Griezmann nagy nyomás alatt van, ugyanis a Barçába igazolása óta voltak jó pillanatai és mérkőzései, de ezt a teljesítményét hosszú távon eddig nem tudta fenntartani – és az sem könnyíti meg a helyzetét, hogy igazán abban a pozícióban érzné jól magát, ahol Lionel Messi is játszik.

A 29 esztendős labdarúgó a legutóbbi 22 mérkőzésén csupán kétszer volt eredményes, ebben a szezonban pedig összesen háromszor. Illetve a legutóbbi 28 lövéséből 26-ot elhibázott és csak kettőből lett gól. A francia válogatottban ezzel szemben a válogatott szünet során három mérkőzésen két alkalommal is betalált, de Barcelonában nehéz a helyzete. Alapvetően mindenki tudja, hogy a képességeivel nincsen probléma, de ezt a pályán valamiért nem tudja rendszeresen megmutatni, talán az is közrejátszhat, hogy nincsen túl nagy önbizalma jelenleg.

Ousmane Dembélé helyzete is hasonlóan alakult, hiszen ő az elmúlt három évben a folyamatos sérülései miatt nem igazán tudta megmutatni, hogy a Barcelona miért fizetett ki érte 105 + 40 millió eurót a Dortmundnak, épp emiatt nyáron a Manchester United is képben volt, mint akinek szívesen el is adná a játékost a Barcelona. Fontos megemlíteni, hogy Koeman kinevezésével egy új orvosi stáb is érkezett, akiknek egy része külön azon dolgozik, hogy Dembélé lehetőség szerint ne sérüljön meg újra, ezáltal a csapat rendelkezésére tudjon állni.