Alba: „Mindig azt akarjuk, hogy Messi a pályán legyen”

Bosszantónak nevezte a kihagyott helyzeteket

Jordi Alba a Real Betis elleni mérkőzés után a pálya mellől adott gyorsértékelést a győzelemről, amiben kiemelte általánosságban a szélsőhátvédek fontos szerepét, valamint Messi fontosságát, emellett pedig egyértelműen megérdemeltnek látta a többgólos sikert.

A mérkőzés

„Nagyobb különbséggel is mehettünk volna a szünetre, nem tettük, de szerintem sokkal jobbak voltunk. Néhányszor megérkeztek a kapunk elé, kiegyenlítettek, úgyhogy a második félidőben kellett megoldanunk. Ez már könnyebb volt, mert már csak 10-en voltak.”

A szélsőhátvédek a Barçában

„Mindannyian tudjuk a szélső védők szerepének fontosságát a Barcelona támadójátékában, megvan a szabadságunk, hogy támadjunk is. Nekem sikerült egy gólpasszt adnom, Sergi Robertónak pedig kettőt is.”

 A csapat védekezése

„Sokkal jobbak vagyunk már hátul, de egy olyan bajnokságról beszélünk, ahol mindegyik csapat nehéz helyzetbe tudja hozni a másikat.”

Messi jelentősége

„A képességei mindenki számára láthatóak. Beállt és megváltoztatta a mérkőzést, ő egy különleges játékos. Az edző döntése volt, hogy a kispadon kezd, de vele a pályán sokkal jobban játszunk és mindannyian azt akarjuk, hogy a pályán legyen.”

A kihagyott helyzetek

„Bosszantóak, de ez a futball. Nem volt szerencsénk a büntetővel, a kapufával… Tiszta helyzeteink voltak, de a második félidőben berúgtuk őket.”

***