Koeman: „Ahhoz, hogy kihagyj egy helyzetet, ott kell lenned”

Griezmannt és Dembélét is dicsérte

Alapvetően elégedetten értékelte a Betis elleni mérkőzés Ronald Koeman, örült a lőtt góloknak és a teljesítménynek, és csak az emberelőnyben bekapott gól miatt volt bosszús. A francia különítmény, Dembélé és Griezmann játékát külön is kiemelte pozitív értelemben, utóbbi kihagyott helyzeteit is igyekezett pozitívan értékelni, valamint Messi padoztatását is megmagyarázta.

 

 

A mérkőzésről

„Megérdemeltük a győzelmet és megérdemeltük volna, hogy több gólt is lőjünk a szünetig. Rengeteg helyzetünk volt és kihagytunk egy büntetőt is, így csak 1-1-gyel fordultunk. Azonban a második félidőben fenntartottuk a lelkesedésünket és végül 5-öt rúgtunk, ami több is lehetett volna. Fontos győzelem volt, szükségünk volt a három pontra az elmúlt hetek eredményei után. Jók voltunk, de egy kis csalódás volt, hogy úgy kaptunk gólt, hogy egy emberrel többen voltunk a pályán. Összességében a csapat remek, a győzelem pedig megérdemelt volt.”

Messi csak csere volt

„Péntek óta beszéltünk róla, hogy egy kis kellemetlenséget érzett a Dinamo Kijev elleni meccs óta, így úgy döntöttünk, hogy a legjobb, ha a padon hagyjuk, hátha szükségünk lesz rá később. Ha nem lett volna ez a kellemetlensége, kezdett volna. Nem volt ugyan kezdő, de a második félidőben nagyon fontos szereplő volt.”

Ansu Fati félidei cseréje

„Érzett egy kis fájdalmat a félidőben, nem akartunk kockáztatni vele.” [A mérkőzés után kiderült, Fatinak a meniszkusza sérült meg, így 1-3 hónapig nem fog tudni játszani – a szerk.]

Ansu Fati súlyosan megsérült: eltört a meniszkusza

Dembélé

„Örülök miatta, fizikálisan egyre jobb és jobb. Ő az a játékos, aki tudja, hogyan kell megnyerni az 1-1 elleni párharcokat. Nagyszerű meccset játszott és lépésről-lépésre fel fogja venni a ritmust.”

Griezmann

„Elégedett vagyok a munkájával, remélem hasonlóan folytatja. Kihagyott egy büntetőt és nem lőtte be a helyzeteit… Nem volt szerencséje, de ki kell emelni, hogy mindig ott van és helyzetbe kerül, hogy gólt szerezzen. Ahhoz, hogy kihagyj egy helyzetet, ott kell lenned előbb. Mentálisan persze ez hatással van rá, de megvan a kellő önbizalma és végül gólt is lőtt. Leo nagyszerű „gólpasszt” adott neki azzal, hogy a labdába sem ért.”

***