Szenvedve hozott kötelező: Barcelona – Levante 1-0

Akarat van, más nem nagyon - 12 kaput eltaláló lövés kellett egy gólhoz

Megszenvedett a győzelemért a Barcelona a spanyol bajnokság 13. fordulójában a Levante ellen. Ronald Koeman együttese továbbra sem az igazi, játéka távol áll még az átlagostól is, így jelenleg minden egyes győzelemnek örülni kell. Az akaratot nem lehet elvitatni a csapat és különösen Messi részéről, de egyelőre ez szűk hazai győzelmekhez elegendő a bajnokság alsóházához tartozó csapatok ellen. Folytatás szerdán a listavezető Real Sociedad ellen, újfent hazai pályán.

 

 

 

 

Bátran kezdett a Levante, a vendégek egyértelműen meg akarták lepni az ezer sebből vérző Barcelonát. Az első komolyabb helyzet azonban Coutinho előtt adódott a 2. percben, amikor is Dest jobboldali beadását 14 méterről a kapu fölé lőtte kapásból.

A Barcelona hiába játszott fölényben, a szokásosnak mondható labdabirtoklási fölény nem párosult ötletes támadójátékkal. A 12. percben majdnem megszerezte a vezetést a vendégcsapat: egy formás akció végén De Frutos lépett ki egyedül a tizenhatoson belül, lapos lövését azonban ter Stegen védte.

A 15. percben Braithwaite kapott jó labdát a baloldalon, a tizenhatoson belülről leadott lövésével a hosszú sarkot vette célba, csavarását azonban bravúrral védte a vendégek kapusa.

A 18. percben Roger Marti remek labdájával Melero lépett ki, az ötös sarkáról leadott lövése azonban nem talált kaput. Egy perccel később Busquets labdája De Jongot találta meg a tizenhatoson belül, visszatett passzát Griezmann jobbal lőtte kapura, Aitor könnyedén védett.

A 21. percben Messi lágyan beívelt szabadrúgása Griezmannt találta meg az ötösön belül, Aitorról Lenglet elé került a labda, aki azonban 4 méterről a kapu fölé lőtt. A 27. percben     beadását Messi fejelte centikkel a kapu mellé.  Egy perccel később Dani Gomez lövését védte ter Stegen.

A 38. percben egy védők által kifejelt labdát Jordi Alba a tizenhatos sarkáról egyből kapura lőtte, Aitor azonban a kapu fölé tolta a játékszert. Fokozta a nyomást a Barcelona: a 39. percben egy remek kombináció végén Messi az alapvonalról adott középre, Griezmann kapásból lőtt mintegy 10 méterről, Aitor azonban újabb bravúrt bemutatva őrizte meg kapuját a góltól.

A második félidőben igyekezett még jobban benyomni ellenfelét a Barcelona, az 51. percben Alba labdája Messit találta meg, az ötös sarkáról leadott lövését azonban blokkolta egy védő.

A 60. percben Braithwaite verte meg Vezot, a védő pedig esés közben kézzel mentett – a játékvezető azonban nem ítélt tizenegyest.

A 70. percben ismét Messi volt főszerepben: Alba ívelése megcsúszott az egyik védő fején, az argentin klasszis közelről leadott lövését ismét bravúrral védte Aitor.

A 76. percben góllá érett a hazai fölény: a Levante saját térfele közepén labdát vesztett, De Jong kiugratta Messit, aki a tizenhatoson belülről, kicsit kiszorított helyzetből a hosszúba lőtt, 1-0.

A 80. percben egy Braithwaite-Messi kényszerítőzést követően a csapatkapitány lőtt közelről, Aitor azonban ismét bravúrral védett.

A hátralévő időben említésre méltó esemény már nem történt, a Barcelona továbbra is 8. a bajnokságban 11 lejátszott mérkőzés után.

 

FC Barcelona – Levante 1-0 (0-0)
Barcelona, Camp Nou
Zárt kapuk mögött
Vezette: R. Bengoetxea

Barcelona: Ter Stegen, Dest, Araujo, Lenglet, Alba – Busquets (Pedri 57’), De Jong, Coutinho (Trincao 69’) – Braithwaite, Messi, Griezmann (Umtiti 89′)

Levante: Aitor – Coke (Miramon 68’), Postigo, Vezo, Clerc – De Frutos (Son 82′), Vukcevic (Radoja 68’), Malsa, Melero (Leon 82′) – Roger Marti (Morales 68’) , Gomez Alcon

Gólok: Messi 76’