Jordi Alba: „Ez volt a legjobb első félidőnk ebben az évben”

A Barça balhátvédje vastagon kivette a részét a Real Sociedad elleni győzelemből

Jordi Alba gólt szerzett és kiosztott egy gólpasszt is tegnap este a Real Sociedad elleni hazai bajnoki mérkőzésen, amelyet 2-1 arányban megnyert a Barcelona. A katalán balhátvéd elégedetten nyilatkozott a meccset követően és elmondása szerint nem játszott még ilyen jól a csapat ebben a szezonban – legalábbis az első félidőben mutatott teljesítmény alapján.

Az első játékrész jól sikerült

,,Tudtuk, hogy hogyan gyakoroljunk rájuk nyomást. Ez volt a legjobb félidőnk és talán a legjobb játékunk ebben az évben. Az egész csapat lelkesedése, együtt mindenkié… Boldog vagyok a hozzáállásunk miatt és amiatt, ahogy akartunk. Nehéz közönség nélkül játszani. Jó meccset akartunk játszani és nyerni.”

Nehéz mérkőzés volt

,,A védelmük tartotta magát, területeket nyitottak a széleken és ezzel veszélyt tudtak okozni, ahogy mi is megtettük. Tudtuk, hogy ez egy nehéz meccs lesz a Liga egyik legjobb csapata ellen.”

Góllal és gólpasszal járult hozzá a sikerhez

,,Boldogabb vagyok, amikor gólpasszokat adok, mint amikor gólt szerzek, de mindig szép dolog gólt szerezni. Abból a sok lövésből, ami van száz is, csak egy ilyen megy be. Gyorsan tudtunk válaszolni a góljukra, ami a semmiből érkezett.” 

A küzdeni akarás meghozta a gyümölcsét

,,Nagyon jó a hozzáállás. Jónak láttam a csapatot, amely nyerni akart. Minden labdáért úgy mentünk, mintha ez lenne az utolsó lehetőségünk.”

Elindulhat a csapat felfelé

,,Magabiztosak voltunk a meccs végéig. Tudjuk, hogy milyen szenvedni, a hozzáállás határozta meg a mérkőzést. Az első félidőben jobban játszottunk, többet volt nálunk a labda és ez magabiztosságot nyújtott a végéhez is.” 

***