Messi kihagyja az Eibar elleni bajnokit, csak ezután tér vissza Barcelonába

Az argentin kellemetlenséget érzett a jobb bokájában

Lionel Messi a Real Valladolid elleni idegenbeli mérkőzés után Argentínába utazott a családjával, hogy együtt tölthessék a karácsonyi ünnepeket. A Barça argentin klasszisának azonban a többi csapattársával ellentétben lesz még pár nap szabadsága, és csak a december 29-én megrendezésre kerülő Eibar elleni találkozó után csatlakozik majd a csapathoz.

A Barcelona játékosai vasárnap délelőtt visszatértek a karácsonyi ünnepeket követően a klub edzőközpontjába és edzésre jelentkeztek. Az edzés megkezdése előtt minden egyes játékos átesett az ilyenkor kötelező PCR-teszteken.

A december 29-i, kedd esti Eibar elleni mérkőzés után Ronald Koeman még két nap pihenőt biztosít majd a csapat játékosainak – azaz szerdán és csütörtökön. A labdarúgók így január 1-jén fognak majd visszatérni a Barça edzőközpontjába két nappal a Huesca elleni idegenbeli bajnoki meccs előtt. Ezeken az edzéseken már Messi is jelen lesz.

Ebben a szezonban már többször is volt rá példa, hogy Ronald Koeman pihentette Messit, elég csak a Ferencváros és a Dinamo Kijev elleni Bajnokok Ligája mérkőzésekre gondolni. A 33 esztendős támadó továbbra is a Barcelona egyik legmeghatározóbb játékosa és a holland szakember minden bizonnyal azért is pihenteti az argentint, hogy a szűk menetrend tudatában a szezon második felében játékra alkalmas állapotban legyen és ne legyen túlterhelve.  De mint az később kiderült, Messi a jobb bokájában kellemetlenséget érzett, és bár a sérülése nem súlyos, de a pihentetés mellett a sérülés valószínűleg nagyobb mértékben hozzájárult ahhoz, hogy kihagyja a keddi bajnokit.

Koeman Messin kívül Sergi Roberto, Ansu Fati és Gerard Piqué játékára sem számíthat majd sérülés miatt az Eibar ellen, míg Ousmane Dembélé ugyan már részt vett a csapat vasárnapi edzésén, de az ő esetében ennek ellenére nehéz pontosan megjósolni, hogy mikor térhet majd vissza a pályára.