Koeman: „A csapat fejlődik és egyre nagyobb az önbizalmunk”

Dicsérte Pedrit és Messit

Elégedetten állt a sajtó elé Ronald Koeman az Athletic Club elleni győztes idegenbeli mérkőzés után, hiszen a csapata remek játékot nyújtott Pedrivel és Messivel az élen, hátrányba kerülve pedig gond nélkül sikerült megfordítani a meccset. A holland szerint lesznek még hullámvölgyek más csapatoknál, így egyelőre biztosan nem fognak lemondani a Ligáról.

Érzései a mérkőzés kapcsán?

„Nagyon örülök, mert annak ellenére, hogy hátrányba kerültünk, végig jók voltunk a meccsen. A 0-1-nél nem volt meg a védelemben az összhang, de utána kontrollátuk a meccset, nagyszerű meccset játszottunk. Leónak nem volt szerencséje, többet is lőhetett volna, ha a két kapufája bemegy. Éreztem, hogy folyamatosan a kezünkben van a meccs, és alig voltak a találkozón belül hullámvölgyeink.”

A csapatjáték

„Nagyszerű meccs volt. Vannak még javítanivalók, mint az első kapott gólnál a védekezésünk, de nagyszerű gólokat szereztünk. Megérdemeltük a győzelmet a játékunk és a kialakított helyzeteink miatt. A csapatmunka fenomenális volt. Harcolni fogunk a végsőkig a Ligában, van ugyan hátrányunk, de jó úton járunk.”

Pedri játéka

„Fontos, hogy jó játékosok legyenek a középpályán, mert ott lehet irányítani a meccset. Frenkievel, Busival, Leóval és Pedrivel mindig volt egy plusz valaki, aki meg tudta teremteni a különbséget. Pedri szintje számomra nem újdonság, már most jobb, mint mások, nagyon érett a korához képest.”

Messi teljesítménye

„Az első naptól kezdve maximumot nyújt, és már évek óta a legmagasabb szitnen játszik. Most úgy tűnik, javult a hatékonysága is.”

Van még értelme a Liga megnyeréséről beszélni?

„A bajnokság mindig „él”, mert a szezon nagyon hosszú még. Lehetnek még sérülések, hullámvölgyek és bármelyik csapat helyzete fordulhat, ha most jól is teljesít. Nagy a verseny a Ligában, a nagycsapatoknak elég feszített a menetrendje, így nehéz a szezon során végig tartani a legjobb formát.”

Fordulóponthoz érkezett a csapat?

„Már egy jó ideje jól és komolyan dolgozunk. Több pontot érdemeltünk volna más meccseken, de nyilván a győzelmek növelik az önbizalmunkat.”

Dembélé szerepe

„Fizikálisan rendben van, de meg kell még szoknia 2-3 meccset sorozatban játszani. Nagyon sokat ad a nekünk a játéka, a sebességévél és ahogy mélységet ad a csapatnak.”

Optimista a jövőt illetően

„A csapat fejlődik és egyre nagyobb önbizalmunk van.”

***