Koeman: „Csalódottabb vagyok most, mint kedden a PSG ellen”

A holland vezetőedző nyilatkozata a Cádiz ellen mérkőzést követően

Ronald Koeman értékelte a Cádiz elleni döntetlent, amely nem segítette hozzá a Barcelonát ahhoz, hogy a Levante ellen hazai pályán 2-0-s vereséget szenvedő Atlético Madridot megközelítse. Nehéz volt ez a hét a Barça számára, mivel kedden a PSG ellen szenvedtek megsemmisítő vereséget (1-4) a Camp Nouban, most pedig az utolsó pillanatban hagyták a meccset kicsúszni a kezükből. Koeman szerint a vasárnapi bajnokin elért eredmény még az BL vereségnél is fájdalmasabb.

Közelebb kerülhettek volna a listavezetőhöz

,,Csalódott vagyok, mert az ilyen meccseket meg kellene nyernünk és nem sikerült. Nagyszerű lehetőség lett volna az Atlético Madrid veresége után. Ez egy nagy csalódás, nagyon-nagyon csalódott vagyok, jobban, mint kedden. Nem szabadott volna elengedni ezt a két pontot. Csalódottak vagyunk, de nem szeretek egyes játékosokat okolni. Nem tudtuk teljesíteni a feladatunkat támadásban, és máshogy kell védekeznünk. Jobbak voltunk, nyernünk kellett volna.”

Sokáig vezetett a Barcelona, de végül egyenlített a Cádiz

,,Az a baj, hogy nagyon szoros volt az állás, és bármikor kiegyenlíthettek, ahogy ez végül meg is történt. Lehetőséget adtunk nekik az egyenlítésre az utolsó percekben. Ha nem zárjuk le a meccset, és szerzünk egy másodikat, mindig gólt szerezhetnek… Nehéz volt helyzeteket kialakítani, mert összezártak hátul és nem volt területünk. Hiányzott a frissesség elöl. Elemeznünk kell, hogy mi történt a büntetőnél, az egész jelenetet, és látnunk kell, hogy mi hogyan történt.”

Tizenegyes

,,Egy pillanat erejéig láttam az esetet, és úgy gondolom, hogy kétséges volt, de be lehetett fújni. Nem tudom, hogy Lengletnek érdemes volt-e kockáztatni azért, hogy megszerezze a labdát, talán nem.”

Pozitívan tekint előre Koeman

,,Még mindig tehetünk valamit, nincs olyan csapat, amely könnyen nyeri a meccseit, de el kell ismernünk, hogy az olyan lehetőségeket, amelyeket ma kihagytunk, többé nem lehet. Nem gondolom, hogy ez megbocsáthatatlan, ez egy lehetőség volt, hogy ledolgozzuk a hátrányunk egy részét. Harcolnunk kell és jó állapotban lennünk, hogy nyerjünk. Egy olyan meccsen hagytunk két pontot elúszni, amit irányítottunk. Összességében öt pontot engedtünk el ellenük, és ilyet nem lehet csinálni.”

Kiáll a csapat mellett

,,A csapat játékosának és edzőjének lenni azt jelenti, hogy folytatni kell és vállalni a felelősséget.”

Esély a Ligára

,,Nem nehezebb, mint ezelőtt. Egy csapat se verhetetlen, és nem is nyerhet meg minden mérkőzést. Még mindig vannak lehetőségek, de hagytunk elveszni két fontos pontot, amelyekkel már értünk volna valamit.”