Koeman: „Büszke vagyok a fiatal játékosainkra”

Röviden értékelt az Osasuna elleni győzelem után Ronald Koeman, kiemelve, hogy nyitottnak látja még a bajnokságot, büszke arra, hogy a fiataloknak lehetőséget tud adni és a madridi derbin bármilyen eredménynek örülni fog. 

Milyennek látta a meccset?

„Nem ez volt a legjobb meccsünk, de jók voltunk és megérdemelten nyertünk, ami miatt boldog vagyok. Nehéz mérkőzés volt, hiányzott valami a játékunkból, de sokat dolgoztunk és nagy energiákat tettünk bele a meccsbe. A Sevilla elleni fáradtság is látszódott. Komoly meccs volt, két gyönyörű gólt lőttünk és megszereztük a 3 pontot.”

Mit gondol Ilaix góljáról?

„Ilaix folyamatosan fejlődik. Mindenkinek szabad hibáznia egy meccsen, különösen a fiataloknak. Ezek a hibák az elején a tanulás alapjai. Ilaix egyre nagyobb teret kap. Amikor beáll, mindig tud valami extrát adni a csapatnak és ez nagyon fontos. Jó a labdával, fizikálisan erős és egyre többet lesz az első csaptanál.”

Három hónap vereség nélkül a Ligában

„A szezon elején hagytunk pontokat ott, ahol nem kellett volna, de a csapat jól reagált erre. Fontos, hogy tovább nyerjünk.”

Miért cserélte le Umtitit?

„Taktikai csere volt, de igaz, hogy volt már egy sárgája is. Annyira nem álltuk jól az Osasuna nyomását. A második félidőben jobbak voltunk már.”

Otthon fogja nézni az Atletico és a Real meccsét?

„Nem leszek otthon egész nap, csak a végeredmény érdekel. A legfontosabb a saját győzelmünk, ezen a meccsen mindegyik eredmény jó nekünk.”

Képes még a csapat megnyerni a Ligát?

„Már 15 meccse veretlenek vagyunk a bajnokságban és dolgozzuk le a hátrányunkat az Atleticóval szemben. Egyértelmű, hogy a szezon végéig nyitott lehet a Liga.”

A fiatalok teljesítménye

„Büszkék vagyunk arra, hogy a saját nevelésű játékosok bemutatkozhattak. Megérdemlik a lehetőségeket, Pedrinek, Ilaixnak, Minguezának, Araújónak, Riquinek van jövője a klubnál és már törik az utat maguknak. Én pedig edzőként mindig megadom nekik.

A PSG elleni visszavágó

„Most pihennünk kell egyet, aztán felkészülünk a meccsre. Nem akarom azt mondani, hogy lehetetlen, de azért fogunk odautazni, hogy egy jó eredményt érjünk el.”