Koeman: „Nem azért cseréltem le Minguezát, mert mérges voltam rá”

A Barcelona hozta a kötelező győzelmet a Getafe ellen és továbbra is harcban van a bajnoki címért. Koeman elárulta, hogy miért cserélte le Minguezát és Piquét, de szóba került a Szuperliga is . A holland szakvezető szerint a 2. félidőre csökkent a koncentráció.

A meccs néhány pillanatában dühösnek látszott

„A 2. félidőben kevésbé voltunk koncentráltak és sok hibát követtünk el. Csökkentettük az iramot a labdával és a saját életünket nehezítettük meg. Ez teljesen felesleges. Meg kell tanulnunk azt, hogy nem lassíthatunk.

Mingueza

„Túlzásba estem Minguezával kapcsolatban, mert nagyon jó szezonja van. Meg kell tanulnia, hogy egy Barcelona játékosnak fókuszáltnak kell lennie minden egyes mérkőzésen. Tegnap Pedri sem hozta a szintjét. Nem azért cseréltem le Minguezát, mert mérges voltam rá, hanem azért, hogy Umtiti lehetőséget kapjon. Egyértelmű, hogy sem ő, sem Araújo nem játszott jól. Már beszéltem vele és minden megoldódott, nincsen probléma.”

Piqué lecserélése

„A csere tervezett volt, mert a döntő után elfáradt.”

Bajnoki esélyek

„Nem vagyunk erősebbek a másik 3 együttesnél, ők is jó formában vannak. Mindenkinek nehéz meccsei vannak hátra, az utolsó fordulóig nem fog eldőlni.

Szuperliga

„Már mondtam, hogy én csak az edző vagyok és nem én döntök a klub jövőjéről. Az elnök a legjobbat szeretné a klub számára.”

Messi

„Ha beszéltem is Leóval a jövőjéről, akkor sem fogom elmondani nektek. A döntés az ő kezében van. Soha nem ereszt le, és ha meg is teszi, akkor sem látni a játékán. Szükségünk van rá. Ma újra döntő szerepe volt. Remélhetőleg még hosszú évekig marad.

A meccs alakulása

„Ez egy jó eredmény. Az első félidő nagyon jó volt. A csapat koncentrált volt, sok helyzetet dolgoztunk ki, jól futballoztuk. A második félidőben kevésbé voltunk koncentráltak, visszaesett a ritmus labdával, és a 3-2-vel megnehezítettük a helyzetünket. Ismét bebizonyosodott, hogy ha visszaveszünk a ritmusból és a koncentrációból, akkor nehezebbé válhat a meccs. Tanulni kell belőle.”

***

Idén tavaszra is kiválogattuk nektek a legjobb Barçás cuccokat – exkluzív darabok, prémium minőségben!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát