Vegyes lett a kép: Barcelona-Granada értékelő

A Barcelona ugyan vezetett, de végül története során először vereséget szenvedett a Granada együttesétől a Camp Nouban. Ez a vereség még sokba kerülhet, mert a bajnoki címért folyó versenyben jelenleg a két madridi rivális jobb helyzetben van, ráadásul a Sevilla közel van. A csapat zöme nagyon rosszul játszott, „élen” Minguezával, Umtitivel és Robertóval, a csapat legjobbjai egyértelműen Busquests és De Jong voltak. Pontozni ezen elvek alapján szoktunk.

Bajnoki mélyütés: 1-2, vereség és lépéshátrány

A kezdőcsapat:

Ter Stegen: 5

Csupán 2 lövés találta el a kapuját, de egyiket sem tudta hárítani. A másodiknál nem volt esélye. Az első sem varrható az ő nyakába, habár nem zárta jól a szöget és elment alatta a labda. Abban a szituációban ő sem állt a helyzet magaslatán.

Umtiti: 4

A francia védő hosszú idő után kapott lehetőséget a kezdőcsapatban, de nem tudott élni az eséllyel. Bemutatott 2 nagy és fontos mentést, azonban a 2. gólnál ő is a levegőt fogta, ahelyett, hogy felvette volna az egyetlen támadót a 16-oson belül. 6 párharcából csak kettőt nyert meg, 5 légipárbaja közül pedig hármat is elveszített. Szerelés kísérletet nem mutatott be. Nagyon szomorú azt látni, hogy ennyire visszaesett a teljesítménye. Sokkal több volt benne régen, helyzetén a meccshiány sem segít.

Piqué: 4

Ezen a mérkőzésen Piqué is gyenge teljesítményt tett le az asztalra. A 2. találat előtt ő is hatalmas helyezkedési hibát vétett, bár abban a szituációban Umtiti is vétkes volt. 3 földön vívott párharcából egyet sem tudott sikeresen megvívni. Szerelési kísérletet tőle sem jegyeztek fel.

Mingueza: 4

Tegnap több hibát is vétett, de a legnagyobbat a Granada 1. gólja előtt követte el, amikor elcsúszott a lába alatt a labda. A támadásokat nem tudta olyan mértékben segíteni, mint azt korábbi meccsek alkalmával tette és egyelőre elég inkonzisztens a teljesítménye: néhány kiemelkedő találkozó közé bőven fér olyan is, amikor túl sok hibával játszik. A minap hosszabbított, de az még kérdés, hogy fel tud-e nőni majd ahhoz, hogy állandó kezdő legyen, mert ehhez sokkal jobb koncentráció kell tőle, ebben a tekintetben (is) még bőven van hova fejlődnie.

Sergi Roberto: 2

Robertóval egyelőre kérdés, hogy hosszabbít-e a klub, de a sérülését követő meccseit nézve nem biztos, hogy elég jó már ahhoz, hogy a Barcelona játékosa legyen. Az viszont egyértelmű, hogy totálisan alkalmatlan, hogy jobb oldali szárnyvédőt játsszon. A támadásokat nemhogy segíteni nem tudja, sokkal inkább hátráltatja azokat. Gyakorlatilag csak hátra és oldalra passzol. Az 1. gól előtt ő is lemaradt, a 2. találat előtt pedig több méterre volt az ellenfél azon játékosától, aki beadta a labdát. A Granada ellen egyszerűen érdemben nem tett hozzá semmit a csapat játékához és védekezésben is kevés volt. A képen pedig a passztérképe látható: 3-ból 1 pontos passz a tizenhatoson belülre.

Nincs elérhető leírás.

Jordi Alba: 5

A spanyol balhátvéd sem hozta az elmúlt hetekben látott jó teljesítményt. Nem igazán tudta megadni a szélességet a csapatnak, kevésbé volt az akciók aktív részese. Nem dolgozott ki egyetlen helyzetet sem, nem tudott pozitív hatással lenni a csapat játékára, nem volt kiemelkedő momentuma.

Sergio Busquests: 8

A Barca szurkolók az ő teljesítményével elégedettek lehetnek, egyértelműen kiemelkedett a társak közül. 124 pontos passz, 152 érintés, 9-ből 9 pontos hosszú átadás, 3-ból 3 megnyert légipárbaj, illetve 7 begyűjtött lecsorgó fűződött a nevéhez. Nagyon sokszor labdát szerzett, az támadások alfája és omegája volt, mesterien forgatta a játékot, a súlypontáthelyezései is élményszámba mentek. Óriási szükség lenne arra, hogy ehhez hasonló, a legszebb napjait idéző játékkal rukkoljon elő minél gyakrabban. Nem rajta múlott a vereség.

Ilaix Moriba: 6

Moriba hozta a kötelező minimumot, amit el lehet tőle várni. A 2. félidő elején nagyon szépen hozta helyzetbe Griezmannt. A középpályások közül ő volt az, aki a legkevésbé vette ki a részét a támadásokból, sokszor ő volt a legtávolabb a Granada kapujától. Ezt nagyon jól jelzi az, hogy csupán 30 pontos passzt hajtott végre és csak 52 labdaérintése volt 72 perc alatt. Nyílvánvalóan nem tőle várja el azt az ember, hogy győzelemre vezesse a csapatot, hanem a fejlődés és a tanulás az elsődleges dolga, feladata még.

Frenkie de Jong: 8

De Jong nagyon jól játszott ezen az összecsapáson, rá nem lehetett panasz. 6 helyzetet alakított ki és 6 kulcspasszt is kiosztott. Ismét bejátszotta az egész pályát, 66 passza közül 61 pontos volt. Óriási fejlődésen ment keresztül ebben a szezonban, egy rendkívűl komplex és sokoldalú középpályássá fejlődött. A jelen és a jövő kulcsembere.

Griezmann: 7

A francia támadó a jobban teljesítő játékosok közé sorolandó. Az akciók aktív résztvevője volt, a szokásosnál többet volt játékban. A Messinek adott gólpassza előtt nagyszerűen fordult meg a labdával a saját tengelye körül. Kidolgozott 3 helyzetet, adott 2 kulcspasszt, azonban kihagyta a csapat egyik legnagyobb lehetőségét, a másik lövését pedig az ellenfél kapusa nagyon könnyen védte. Akadtak jó és rossz pillanatai is, nagyon vegyes a kép a tegnapi teljesítményét illetően.

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát

Messi: 7

Messi szerezte a csapat egyetlen gólját, viszont nem váltotta gólra az egyik legnagyobb helyzetet még az 1. félidőben. 6 alkalommal lőtt kapura, de 4 próbálkozását blokkolták. 7 cselezési kísérlete közül 4 sikertelen volt. A 2. félidőre az ő teljesítménye is visszaesett, ezúttal nem tudta győzelemre vezetni a Barcelonat.

Koeman: 4

A holland vezetőedző hozott jó és rossz személyi döntéseket is: Előbbiek közé tartozik Griezmann kezdőben hagyása és az, hogy Pedrit pihentette végre. Azonban Sergi Roberto kezdetése érthetetlen és megmagyarázhatatlan, főleg azon a poszton. Azt is nehéz megfejteni, hogy Araújo az utóbbi időben miért került ki a kezdőcsapatból, miközben Mingueza is (túl) sok lehetőséget kap, valamint ugyan Umtiti kezdetésében is volt ráció, hogy a többiek pihenhessenek, azonban francia hátvéd is többet hibázott. A 81. perces Busquests – Trincao csere láttán végleg teljesen tanácstalan az ember, Koeman képtelen volt reagálni cserékkel a második félidőben a Granada egyenlítésére, ráadásul kiállították…

Cserék:

Dembélé: 5

Dembouz 20 percet kapott csereként beállva, a csapat játékához nem tudott semmit hozzátenni. Az egyetlen lövési kísérletét blokkolták és összesen 11 pontos passzt jegyeztek fel a részéről.

Pedri: 5

Pedri szintén 20 percig volt pályán, neki sem volt kiemelkedő momentuma.

Trincao: –

Az utolsó 13 percre állt be, maradandót nem alkotott.