A hollandok húzták a csapat szekerét: Barcelona – Getafe értékelő

Az FC Barcelona hazai pályán 2-1 arányban nyert a Getafe ellen a La Liga 3. körében. A csapat teljesítménye bőven hagyott kívánnivalót maga után, Depay és De Jong egyértelműen kiemelkedett a társak közül. A ti értékelésetek összesítését is megtaláljátok a cikkben, pontozni ezen elvek alapján szoktunk.

Nehézkes győzelemmel a szünetre: Barça – Getafe 2-1

 

A kezdőcsapat:

Ter Stegen: 6

A német hálóőr átlagos teljesítménnyel tért vissza. A kapott gólért nem lehet hibáztatni, az ellenfél másik 2 kaput találó próbálkozását pedig hárította. Még az első félidőben Arambarri egyik lövését nem tudta megfogni, de később rávetődött az elpattanó labdára. Ugyanakkor a 71%-os passzpontossági mutatóját (32/45) nem fogja kitenni az ablakba.

Emerson: 5

Emerson először volt a katalánok kezdőcsapatában. A támadásokhoz szinte semmit sem tett hozzá, nem tudott hatással lenni rá, a kapott gól előtt pedig ő is ügyetlenkedett. 8 párharcából négyet is elveszített. Az egy szem beadása nem talált csapattársat. Csupán 57 labdaérintése volt. Későn csatlakozott a csapathoz, talán ezzel magyarázható a visszafogott játéka. Többet már nem bizonyíthat, elhagyta a klubot.

Lenglet: 4

A francia középhátvéd az előrefele játékban kifejezetten jó és hasznos, ugyanis több progresszív passzt is adott, például a vezető találat előtt. Azonban hátul továbbra is egy időzített bomba, ami bármikor robbanhat. A vendégek gólja előtt ő követte el a legnagyobb hibát, nagyon csúnyán lemaradt. 14 párharcából csak hatot vívott meg sikeresen. Ezen a napon is a gyenge, rossz megoldásai túlsúlyban voltak a hasznos megmozdulásaihoz képest.

Araújo: 6

Araújo ezen a találkozón átlagos teljesítményt nyújtott. 4 tisztázást is végrehajtott, azonban mindhárom légi párbaját elvesztette. Az egyetlen szerelési kísérlete sikeres volt. Labdával nagyon magabiztos volt, 93%-os passzpontosságot produkált. Hátul láttunk tőle fontos megmozdulásokat, nem vétett nagy hibát, de a levegőben sokkal jobbnak kell lennie. Hozta a kötelező minimumot, amit tőle el lehet várni.

Jordi Alba: 7

Alba mindenképpen a legjobban teljesítő játékosok közé sorolandó. A vezető gól előtt gólpasszt adott, kialakított 5 helyzetet, illetve 4 kulcspasszt is kiosztott. Védekezésben is hozta azt, amit kellett, bemutatott 2 tisztázást, a földön csak egyetlen párharcban maradt alul. Továbbra is nagyon fontos játékos, támadásban különösen.

Busquets: 6

A rutinos középpályás tegnapi játékát sok kritika nem érheti. Ezúttal a passzainak csupán 87%-a (85/98) talált csapattársat, de a 9 hosszú átadásából 7 pontos volt. Kulcspasszt nem adott, helyzetet nem dolgozott ki, viszont egyetlen egy alkalommal sem szerelték le és 7 labdát szerzett.

Frenkie de Jong: 8

De Jong ismét kiváló teljesítménnyel rukkolt elő. Gólpassz, 1 kulcspassz, 2 kialakított helyzet, 5 pontos hosszú passz (100%) , 8 sikeresen megvívott párharc, 5 sikeres csel (100%) és 5 szerzett labda fűzödik a nevéhez. Nyomás alatt, kis területen is megtartja, majd továbbjátssza a labdát. A labda felcipelésében szintén a jók közé tartozik. Ebben a sikerben is kulcsszerepet vállalt. A középpálya és egyben a csapat motorja, egészen egyszerűen nélkülözhetetlen eleme a gránátvörös-kékek játékának.

Sergi Roberto: 7

A spanyol játékos ezen a meccsen jól játszott. Hozta magát és a gólja révén a győzelem elérésében is fontos szerepe volt. Nagy hibát, rossz megmozdulást nem nagyon láthattunk tőle. Üdvözítő látni, hogy a középpályán szerepelve tudja segíteni a csapatot. Ez az első olyan bajnoki szezon, amikor egynél többször talált be.

Griezmann: 3

Talán kijelenthető, hogy a Barcelonában a legrosszabbul teljesítő volt. Nulla kidolgozott helyzet, nulla kulcspassz, nulla kapura lövés, illetve 1 sikeres csel (25%). Teljesen észrevehetetlen, láthatatlan, haszontalan teljesítményt nyújtott. Minimálisan szinten sem volt hatással a csapat támadójátékára. Csupán 45 labdaérintése volt, a kezdőcsapat összes tagja, – Braithwaite-et kivéve – még ter Stegen is előtte végzett ebben a tekintetben. Közelében sincs annak, hogy ő legyen a csapat vezére, legfontosabb embere. Elfogadhatatlan és érthetetlen az, hogy egy ilyen minőségű játékos ennyire haszontalan. Megérdemelte a kifütyülést… és talán azt is, hogy a Barcelona eladja őt az Atlético Madridnak.

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!

Braitwaite: 5

A dán támadótól ezen a napon gyenge teljesítményt láthattunk. A 18 labdaérintés és a 9 pontos átadás nagyon nagyon kevés. Nem volt kirívóan rossz, meccset döntően befolyásoló hibája, de gyakorlatilag teljesen észrevehetetlen és hasztalan volt.

Memphis: 7

Egy kiváló, klasszishoz méltó cselsorozatot követően ő szerezte a győztes találatot, amiért feltétlenül dicséret illeti. Viszont kialakított helyzetet és kulcspasszt nem jegyeztek fel a részéről az előző mérkőzésekkel ellentétben.  Ezúttal nem nyújtott fantasztikus teljesítményt, de a gólja révén bőven hozzátette a magáét a 3 pont megszerzéséhez. Cesc Fabregas óta ő az első olyan játékos, aki az első 3 spanyol bajnoki összecsapásának mindegyikén gólt szerzett vagy gólpasszt adott.

Cserék

Dest: 6

Emersont váltotta a 63. percben, korrekt teljesítményt hozott.

Pablo Gavi, Nico González, Mingueza: –

Gavi és González picit lendíteni tudott a csapat játékán, amiért nekik dicséret jár, a többiek számára ez viszont komoly kritika.

Ronald Koeman: 6

Nem hozott semmi különlegeset, Gavi és González becserélése jó döntésnek bizonyult. Nagyon aggasztó az, hogy már a Getafe „letámadása” is olykor komoly problémákat okozott, ebben mindenképpen fejlődni kell.

Az olvasói értékelőt lezártuk, az alábbi grafikonon tekinthetőek meg az eredmények. Érdekesség, hogy De Jong és Memphis toronymagasan kilógnak a sorból, míg Griezmann ennél lejjebb már nehezebb tudna süllyedni követőinknél.
Köszönjük, hogy ilyen sokan (majdnem ezren) szavaztatok!