A CSD engedélyezi a Sevilla-Barça mérkőzés elhalasztását

A LaLiga úgy tűnik eléri célját, ugyanis a Sevilla-Barcelona és a Villarreal-Alavés mérkőzést is elhalaszthatják a bajnokság negyedik fordulójából, ezeket a találkozókat eredetileg a hétvégén játszották volna le. A dél-amerikai játékosok a meghosszabbított válogatott szünet miatt később tudtak volna visszatérni klubcsapataikhoz, ezért merülhettek fel kérdések a meccsek megrendezésével kapcsolatban.

A Liga a Consejo Superior de Deportes munkáltatói szövetségnek adta meg a döntés jogát, miután a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) versenybizottsága nem volt hajlandó elhalasztani ezeket a mérkőzéseket. Bár a CSD Tebas javára döntött, még történhetnek nem várt fordulatok, de erre egészen minimálisak az esélyek.

A dél-amerikai országok válogatott szünetének meghosszabbítása (tizenegy napra és még egy mérkőzésre) veszélyeztette néhány érintett játékos időben történő megérkezését a klubcsapatához. A LaLiga szerint ez „befolyásolta volna a sorozat megszokott ritmusát”, mivel az utolsó válogatott mérkőzést csütörtök kora reggel játszották volna le. Ez megnehezítette  volna a dél-amerikai játékosok visszatérését. A probléma orvoslására Tebas úgy döntött, hogy nyolc mérkőzés menetrendjét módosítja, és kérte a Sevilla-Barcelona és a Villarreal-Alavés mérkőzések elhalasztását. Az előbb említett mérkőzéseket nem lehet vasárnap lejátszani, mivel kedden már Bajnokok Ligája-mérkőzéseket rendeznek, ahol Koeman csapata is érdekelt lesz majd a Bayern München ellen.

Ezt a halasztási kérelmet az RFEF elutasította, mivel úgy vélte, hogy ez a körülmény nem minősül döntő tényezőnek. A Liga ezután a CSD-hez fordult, amely engedélyezte azt az elővigyázatossági intézkedést, hogy elhalaszthatják a Sevilla-Barcelona és a Villarreal-Alavés meccseket. Tebas egy kedd délelőtti eseményen kijelentette, hogy a versenynaptárban hiányosságok vannak, illetve hogy mindenképpen beszélni fog majd az érintett klubokkal, hogy megegyezésre jussanak egy új időpontot illetően, amikor bepótolják ezeket a találkozókat.

„Figyelembe véve, hogy ezeket a mérkőzéseket jövő szombaton kellett volna megrendezni, és tekintettel erre a sürgősségre, valamint élve a Consejo Superior de Deportes hatáskörével, úgy döntöttünk, hogy meghozzuk ezeket az óvintézkedéseket” – mondta a CSD elnöke, José Manuel Franco. Azt is hangsúlyozta, hogy „ezek az óvintézkedések elsősorban a játékosok egészségét tartják tiszteletben, ami alapvető fontosságú. Másodszor, tiszteletben tartottuk azt a mozgásteret, amelyre az érintett kluboknak szükségük van a mérkőzésekre való felkészülés megvalósításához, harmadszor pedig figyelembe vettük azt az időtartamot, amely az RFEF rendelkezésére áll, hogy az állásfoglalással szemben állításokat tegyen. Röviden, tiszteletben tartottuk az összes érintett felet.”

***

Elhoztuk neked a legstílusosabb, legmenőbb és legjobb FC Barcelona termékeket! Nézz be a Shopba!