A Granada elleni hazai meccsel folytatódik a bajnokság

Barcelona-Granada előzetes

A La Liga 5. fordulójában hétfő este az FC Barcelona a Granada együttesét fogadja a Camp Nouban. A szeptemberi válogatott szünetet követően ez lesz a csapat első bajnoki találkozója, mert az előző körben esedékes Sevilla elleni meccset elnapolták a kései dél-amerikai vb-selejtezők miatt.

Ebben a szezonban a katalánok 4 tétmérkőzésen léptek pályára, ezek közül kettőt megnyertek (vs. Real Sociedad 4-2, Getafe 2-1), egy döntetlennel zárult (vs. Bilbao 1-1) és egy vereséget szenvedtek el (vs. Bayern München 0-3). A Sociedad ellen a csapat nagyon jó teljesítményt nyújtott. Az azt követő két bajnokin mutatott játékkal már nem lehettek elégedettek a megszerzett 4 pont ellenére. A bajorok elleni tükörsima vereséget a szurkolók és a sociók is nehezen viselték el. Ronald Koeman jövője nagyon bizonytalan, még az is benne van a pakliban, hogy pár hét múlva már nem ő lesz a Barca vezetőedzője.

A vendégek 4 forduló alatt csupán 2 pontot gyűjtöttek és a még éppen bennmaradást érő 17. helyen állnak. A tavalyi bajnoki szezont a 9. helyen zárták, az Európa-ligában pedig a negyeddöntőig jutottak, ennek ellenére menesztették az előző menedzsert, Roberto Martínezt. Őt honfitársa, Roberto Moreno váltotta a kispadon. Ezen a összecsapáson a spanyol vezetőedző minden egyes játékosára számíthat.

A hazaiak közel sem ilyen szerencsések a hiányzókat illetően: Ansu Fati, Dembélé, Agüero, Braithwaite, Jordi Alba és Pedri sincs bevethető állapotban. Az előző idényben a 2 együttes 3 alkalommal is farkasszemet nézett egymással, két mérkőzést a Barcelona, egyet pedig a Granada nyert meg.  Az egymás elleni mérleget tekintve jobban állnak a katalánok: Az előző 10 meccsen nyolcszor a ők, kétszer a piros-fehérek gyűjtöttek be a 3 pontot. Igaz, a vendégek két sikere az előző 2 idényben született. A legutóbbi egymás elleni találkozón pedig a Granada először tudott nyerni a Camp Nouban, amikor a gránátvörös-kékek előtt adott volt az esély, hogy a bajnoki tabella élére ugorjanak…

Bajnoki mélyütés: 1-2, vereség és lépéshátrány

A Barça kapusa minden bizonnyal Ter Stegen lesz. A védelmet vélhetően Balde, Piqué, Araújo és Dest alkotják. A középpályán Pedri helyett Sergi Roberto vagy Gavi kerülhet a kezdőcsapatba Busquets és Frenkie de Jong mellé. A támadósorban valószínűleg Depay, Luuk de Jong és Coutinho lesz látható.

A meccs súlya nagy: a Barcelonának muszáj nyernie, a Bayern elleni vereség után még nagyobb, hiszen ha lépést szeretne tartani a többi csapattal, muszáj 3 pontot szereznie. Fontos a játék képe is, és a csapat mutatott felfogása, mert a szurkolók a Getafe és a Bayern elleni mérkőzések után érthetőbben türelmetlenebbek lehetnek.

Érdekes lesz látni, hogy vajon Ronald Koeman kiknek ad lehetőséget az új sérültek helyettesítésére, hiszen Pedrit és Albát sem vetheti már be, viszont Coutinho papíron már több játékpercet kaphat, mint a Bayern ellen.

Barcelona – Granada
La Liga 5. forduló
Barcelona, Camp Nou
21.00
Vezeti: 
Santiago Jaime Latre

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen – Dest, Araújo, Piqué, Balde – Busquets, Sergi Roberto, Frenkie de Jong – Coutinho, Luuk de Jong, Memphis

Granada (3-5-2): Maximiano – Abram, Duarte, G. Sánchez – Neva, Monchu, Gonalons, Montoro, Arias – L. Suárez, Bacca

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!