Schreuder: „Ha mindenkivel számolhatunk, erős csapatunk lesz”

A Levante elleni magabiztos sikerből Ronald Koeman csak a háttérből vehette ki a részét, mivel eltiltása miatt nem ülhetett le a kispadra. Helyettese a másodedzője, Alfred Schreuder volt a pálya szélén, majd a meccset követően az újságírók előtt is ő nyilatkozott, kiemelve a csapat mentalitását, Ansu Fati visszatérését, valamint a keretben lévő potenciált – ha mindenki hadra fogható lesz.

Ansu Fati góllal tért vissza, a Barça magabiztos játékkal könnyed győzelmet aratott: 3-0

Nyomás alatt dolgozva

„Jól játszottuk, a közönség is velünk volt az elejétől kezdve. Jó hangulat volt és amikor Ansu visszatért, az egy nagyon kellemes pillanat volt mindenki számára. Nagyon sok energiával telt meg a stadion ma délután.”

Ansu Fati visszatérése

„A közönség reakciója mindent elmond. Ő egy fantasztikus játékos, képes a semmiből is gólt szerezni. Tudtuk, hogy maximum 15 percet játszhat csak, ez volt az első lépés. Türelmesnek kell lenni vele, hosszú ideig sérült volt, de most boldogok vagyunk, hogy újra játszhat.”

Szükség volt a sikerre

„Megvolt bennünk a kellő energia már az elején, mindenki részese volt a játéknak és jól működtünk csapatként együtt. Ansu visszatérése nagyon szép, de nem szabad megfeledkezni a többiekről sem. Gavi és Nico is fantasztikus meccset játszott.”

Mire lehet képes a csapat?

„Ha mindenki egészséges lesz, fantasztikus kezdőnk lehet és több alternatívánk. De a legfontosabb, hogy előbb visszatérjen mindenki. Ma láttunk több olyan pillanatot, ami egy olyan Barçát juttatott eszünkbe, amilyet mindannyian látni akarunk.”

A fiatalok játéklehetőségei

„Ha megmutatják, hogy elég jók, játszani fognak. Tavaly láttuk ezt Ilaix esetében is. Ha egy játékos jó, kapni fog lehetőséget akkor is, ha még fiatal. Ha az emberek megnézik a mai kezdőt, látni lehet, ez a Barcelona jövője.”

Következik a Benfica és az Atletico

„Azt gondolom, fejlődtünk védekezésben, csak a meccs végére jutottak el a kapunkig. Tudjuk, hogy a lisszaboni meccs nagyon fontos, jól kell majd védekeznünk, megfelelő agresszivitással és fegyelmezettséggel, úgyhogy most csak arra koncentrálunk. Utána pedig majd az Atleticóra.”

Az öltözői hangulat

„A játékosok boldogok és elégedettek azzal, ahogy játszottak. Ma megvolt a csapatszellem, jól járt a labda, volt labdabirtoklás, ezért mindenki elégedett. Ansu visszatérése is számít és a közönséggel is remek volt az összhang.”