Koeman: „Nagy potenciál van Ansu és Memphis kapcsolatában”

Elmondta, hogy a kezdetek óta bízik Coutinhóban

Jól tért vissza a Barcelona a válogatott szünet után, mivel nem csak hátrányból nyert a Valencia ellen, hanem a meccs egyes időszakaiban valóban jól is játszott. A mérkőzés utáni nyilatkozatában Koeman is elégedetten értékelt, alapvetően mindenkit dicsért, de tudja, hogy fontos meccsek várnak a héten a csapatra.

A mérkőzés értékelése

„Fontos győzelem volt. Tudjuk, hogy ezzel együtt három nagyon fontos meccsünk van. A Valencia góljára jól tudtunk reagálni, megérdemelten nyertünk végül.”

És Ansu Fati?

„Nem az a kérdés, hogy megvannak-e a képességei, hanem hogy fizikálisan készen áll-e. Majdnem egy órát játszott, a cél az, hogy a jövőben maximálisan harcra fogható legyen. Nem akartuk túlterhelni. Ha rajtam múlna, már egész meccset is játszana. A cseréjét nem én akartam meglépni, hanem az orvosok tanácsára kellett megtennem.”

Agüero pályára lépése

„Fontos, hogy visszatérjenek a támadóink, ők fontos játékosaink. Kunnal pedig tapasztalat is érkezik a pályára.”

Tizenegyes volt Fati esete?

„A mérkőzés után láttam a TV-ben [az ismétlést] és lehet rajta vitatkozni, tizenegyes volt-e vagy sem, de a játékvezetőnek nem volt kétsége a jogossága felől.”

Dest játéka szélsőként

„Az Ajaxban többször is játszott ebben a pozícióban, nem új számára. Úgy gondolom nagyszerű meccse volt, mélységet adott a csapatnak.”

Memphis és Ansu összhangja

„Nagyon nagy potenciált látok kettejükben. Nagyon elégedett vagyok velük.”

Coutinho meccse

„Jó volt, szabadon játszott, opciókat adott a középpályának is. Az első naptól kezdve hiszek Coutinhóban, most lépett egyet előre.”

Békésen fog aludni a meccs után?

„Most van két nap nyugalom, ezt ki fogom használni. A Dinamo Kijev elleni meccs nagyon fontos, ezzel a hozzáállással és energiával kell folytatnunk, hogy meg tudjuk lepni az ellenfeleket.”

Kevesen voltak kinn a stadionban

„Nem tudom, miért csak ennyien jöttek ki a mérkőzésre, de kiemelném azoknak a szurkolását, akik itt voltak, mert fantasztikusak voltak.”

Ez volt a szezon legjobb meccse eddig?

„A Real Sociedad ellen is nagyon jók voltunk. Most javultunk védekezésben, kompaktak voltunk, jól támadtunk le.”

Kinek a hibája volt Gaya gólja?

„Vannak gólok, amik ellen nem lehet mit tenni. Egy szöglet utáni lepattanó volt, azt emelném ki, milyen nagyszerű lövés volt.”