Gyenge teljesítmény: Barcelona-Alavés értékelő

Az FC Barcelona csupán egy pontot szerzett az Alavés együttese ellen a Camp Nouban, ezáltal már három mérkőzés óta nyeretlen a bajnokságban. Az előző találkozókhoz képest nem történt változás, előrelépés. A ti értékelésetek összesítését is megtaláljátok a cikkben, pontozni ezen elvek alapján szoktunk.

Nem jöttek a gólok, döntetlen az Alavés ellen: 1-1

A kezdőcsapat:

Ter Stegen: 5

A német hálóőr kapuját két lövés találta el, az egyikből a vendégek gólt szereztek. Erről sem tehetett, kiszolgáltatott helyzetben találta magát. A csapat sokszor finoman szólva sem könnyíti meg a dolgát, de az előző szezonokban egyértelműen több bravúrt mutatott be, idén sajnos nem képes extra teljesítményt nyújtani, pedig óriási szükség lenne rá.

Mingueza: 5

Az Alavés találatát hozó támadásban ő is nagyon bealudt, lemaradt az ellenfél játékosáról. Ezt leszámítva nem láttunk tőle kirívóan nagy hibát, de inkább lefelé lógott ki a csapatból. A támadásokat minimális mértékben sem tudta támogatni.

Eric García: 5

A fiatal játékostól ezen a meccsen több veszélyes felfutást is láthattunk, sőt az első félidőben egy szögletet követően fejjel majdnem gólt szerzett. Abban az esetben, ha jobban a sarokra fejelte volna a labdát, valószínűleg betalált volna és bőven illett volna ezt megtennie. Négy párharcából kettőt nyert meg, egy tisztázást hajtott végre.

Piqué: 4

Piqué ezen az estén gyengén futballozott. A kapott gól előtt ő is óriási hibát vétett, nehéz megfejteni, hogy pontosan mire gondolt abban a szituációban. Hat párharcából négyet is elveszített, ebből hármat a levegőben. A hetvenedik percben le kellett cserélni, azóta kiderült, hogy a jobb vádlija húzódott meg. Minden bizonnyal ő is minél gyorsabban el szeretné felejteni ezt a meccset.

Jordi Alba: 4

Próbálta segíteni a támadásokat a bal oldalon, de nagyon pontatlanul játszott, a hét beadása közül csupán egy volt pontos. Továbbá, az első játékrészben nagy helyzetben még a labdát sem találta el. Kilenc párharcából csak ötöt vívott meg sikerrel. Ebben az idényben nagyon hullámzó a teljesítménye, hol nagyon jó, hol rossz.

Busquets: 6

Busquets ezen a mérkőzésen átlagos teljesítményt hozott. Az első játékészben még nagy labdákat adott, a másodikban már sokkal pontatlanabbul passzolt, egyszerű szituációkat sem tudott megoldani. Százkettő átadásából csupán nyolcvankilenc volt pontos (87%). Bemutatott három sikeres cselt, tíz labdát szerzett, viszont tíz párharcából hatot elbukott.

Nico González: 6

Nico teljesítményét nem érheti sok kritika. Még az első félidőben vétett egy óriási hibát, amikor a vendégek szabadrúgásánál lemaradt az emberéről, aki így kapura fejelt, nem rajta múlott, hogy nem az Alavés szerzett vezetést. Ezt leszámítva hozta a tőle elvárható szintet. Négyből három csele sikeres volt, nyolc párharca közül ötből ő került ki győztesen. A második játékrészben ziccerbe hozta Depayt, aki azonban nem tudta gólra váltani azt a lehetőséget.

Gavi: 7

A 17 esztendős középpályás mindenképpen dicséretet érdemel, a csapat legjobbja volt. Az első félidőben Albának, a másodikban Depaynak adott gólpassz értékű átadást. Három kulcspassz, három kidolgozott helyzet, illetve három sikeres csel fűződik a nevéhez. 91%-os pontossággal passzolt, sokat volt játékban, kezdeményezett. Ezen az összecsapáson ráadásul nem játszott túlzott vehemenciával.

Dest: 5

Már zsinórban a negyedik alkalommal jobb oldali támadóként kezdett. Ezen a találkozón nem tudott hatással lenni a csapat játékára. Hat beadása közül mindössze egy talált csapattársat. Nem is igazán avatkozott játékba, csupán 54 alkalommal ért labdához, ami a legkevesebb a legalább 60 percet pályán lévők között. Nem akadt kiemelkedő/kulcsfontosságú megmozdulás a részéről, de komoly/sok hibát sem vétett.

Memphis: 6

Nagyon vegyes a kép a holland támadó teljesítményét illetően: Négy alkalommal lőtt kapura, egy csodálatos tizenhatoson kívüli lövéssel szerezte meg a vezetést, utána azonban két ziccert is kihagyott, így a gólja csak egy pontot ér a csapatnak. Pontosabb befejezésekkel nyerőember lehetett volna. Kialakított három helyzetet, kiosztott három kulcspasszt és kettőből kettő sikeres cselt is végrehajtott. A támadók közül egyértelműen ő tette a legtöbbet hozzá a Barça játékához. Az ő teljesítménye is hullámzó, mérkőzéseken belül is. Azt viszont nem lehet elvenni tőle, hogy minden egyes alkalommal nagyon hajt.

Agüero: 5

Agüero csupán 42 percet töltött a pályán, maradandót nem tudott alkotni. Nem is volt aktív, 18 labdaérintéssel és 13 pontos átadással zárt.

Cserék:

Coutinho: 4

A brazil játékos ezen az estén sem tudott érdemben hozzátenni a Barça játékához, teljesen haszontalanul futballozott. Négy alkalommal kísérletezett, de ezek közül csupán egyetlen egy találta el a kaput. Viszont nagyon szépen táncol a labda körül.

Puig, Lenglet: 5

Puig nem szállt be rosszul, akadt 1-2 jó megmozdulás a részéről, de extrát nem nyújtott.

Balde, Abde: –

Sergi Barjuán: 5

Két nap alatt két edzéssel nyilván nem lehet csodát tenni. A korábbi összecsapásokhoz képest nem eszközölt változtatásokat, persze az lett volna a csoda, ha tudott volna. Gavit nem kellett volna lehoznia, ő volt a csapata legjobbja, de csupán ennyi kritikát lehet megfogalmazni vele kapcsolatban.