A Granada otthonában lehet folytatni a felzárkózást

Granada-Barcelona előzetes

Szombaton az FC Barcelona a Granada együtteséhez látogat a La Liga 20. fordulójában. A katalánok a bajnokság felénél csupán az 5. helyen állnak, de az előző hetekhez, hónapokhoz képest ez is előrelépésnek számít. A felzárkózás folytatásához nyerni kellene, ami nem lesz egyszerű feladat, mert az ellenfél kiváló formában van.

Xavi eddig 10 mérkőzésen irányította a Barçát: 5 győzelem, 3 döntetlen, 2 vereség, 13 rúgott gól és 11 kapott gól a mérleg. A Linares és a Mallorca ellen ugyan sikerült nyerni, de a játék hagyott némi kívánnivalót maga után. A sok hiányzó fényében a gyengébb teljesítmény nem volt meglepő, erre a találkozóra azonban már többen is visszatérnek. A hiányzók száma így sem kevés, ráadásul alapemberek, köztük Pedri, Ansu Fati, Frenkie de Jong és Araújo sem lesz bevethető Braithwaite, Sergi Roberto, illetve a friss szerzemény, Ferrán Torres mellett.

A Granada 23 szerzett pontjával a 13. helyen tanyázik a La Liga tabelláján. Robert Moreno csapata kiváló formában van, az előző 5 fordulóban 11 pontot szereztek és sikerült megverniük az Atléticot 2-1 arányban. Az együttes házi gólkirálya, Jorge Molina is nagyszerű sorozatban van, az előző 8 összecsapáson 7 gólt szerzett. Ami az ő hiányzóikat illeti, ők 5-en vannak.

A két csapat egymás elleni mérlegét tekintve a vendégek állnak jobban: az előző 10 meccsen 7 katalán győzelem mellett 1 döntetlen és 2 andalúz siker született. Ebben az idényben az 5. fordulóban találkoztak a Camp Nouban és csak 1-1-es döntetlent sikerült elérni Araújo késői fejesének köszönhetően.

 

Egy kis büszkeség… és semmi több: 1-1

 

Ami a lehetséges kezdőt illeti, a Barcelona kapusa Ter Stegen lesz, védelmet vélhetően Jordi Alba, Piqué, Eric García és Dani Alves fogja alkotni. A középpályára Busquets és Nico González mellé visszatérhet Gavi. A támadósorban Dembélé helye tűnik biztosnak, Abde, Luuk de Jong és Memphis is bevethető lesz, de Jutglá is újra szerepet kaphat, hiszen gólokkal hálálta meg eddig a bizalmat.

Granada – FC Barcelona
La Liga, 20. forduló
18.30
Granada, Nuevo Los Cármenes
Vezeti: 
Pablo Gonzalez Fuertes

Granada: Maximiano – Quini, D. Duarte, Torrente, Neva – Puertas, Milla, Gonalons, Machis – Molina, L. Suárez

Barcelona: Ter Stegen – Alves, Eric García, Piqué, Alba- Nico, Busquets, Gavi – Dembélé, Jutglá (Luuk de Jong), Abde.