Xavi: „Dembélé számára nincs visszaút”

Vasárnap este rendezik a LaLiga idei kiírásának 22. fordulóját, ahol a kieső helyen álló Deportivo Alavés fogadja az FC Barcelona csapatát. A Betis tegnapi győzelmével nem engedhet meg magának további pontvesztéseket a katalán csapat alsóházi csapatok ellen, de a három pont fontossága ellenére az újságírókat a héten történtek is kiemelten érdekelték. A Bilbao elleni kupa kiesés ténye a mutatott játék miatt is megkerülhetetlen témának ígérkezett, míg Fati újabb sérülése és Dembélé továbbra sem tisztázott helyzete szintén várható volt, hogy terítékre fog kerülni Xavi mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján.

Új igazolások

„Dolgozunk játékosok leigazolásán. Abban viszont, hogy mit szeretnénk és hogy mit tudunk megtenni, lehet némi különbség. Még van hátra néhány nap. Majd meglátjuk hogyan alakulnak ma dolgok, de dolgozunk azon, hogy új játékosok érkezzenek”.

Eredmények

„Tovább tart, mint azt gondoltuk volna. Ragaszkodnunk kell ahhoz az eszméhez, ami a Barçát naggyá tette. Természetesen aggódom az eredmények miatt. Hiszünk viszont ebben a felfogásban, és továbbra is ebbe az irányba fogunk haladni. Türelmet kérünk, amíg a dolgok helyükre kerülnek”.

Dembélé

„Dembélé jól van, teljesen nyugodt. Jól edz, ismeri a helyzetét, de ez minden”.

Optimizmus

„Ha nem lennék optimista, nem lennék itt. Ki kell tartani. Játékosként a kezdetekben velem kapcsolatban is voltak kétségek, értem a kritikákat. Átmeneti évek nem léteznek. El kell érned a kitűzött célokat, nincs más lehetőségünk, mint menni tovább és megpróbálni. Ez egy nagyon nehéz időszak, ezért össze kell fognunk, jobban, mint eddig valaha”.

A nagy öregek

„Amikor a dolgok nem mennek jól, a kritika a „szent tehenekre” száll. A rutinos játékosaink elkötelezettsége maximális, de a helyzetük a teljesítményükön múlik. Eddig nem rendelkeztem elég alternatívával… A döntéseimet mindig a teljesítmény alapján hozom meg”.

Dembélé számára nincs visszaút

„Nincs más lehetőség. Van még hátra pár nap, de nincs másik opció”.

Fati sérülése

„Bármire is van szüksége Ansunak és a családjának, mi itt vagyunk hogy segítsünk. Csalódottak és szomorúak vagyunk a sérülése miatt. Ez a futball része, minden héten nagyon súlyos veszteségek érnek minket. De tovább kell mennünk, mert az élet nem áll meg..”

Az Athletic elleni kiesés

„Elemeztük a mérkőzést, az intenzitásuknak és a bátorságuknak köszönhetően győztek le minket. Ezek olyan dolgok, amelyek nem hiányozhatnak, Bilbaóban mégsem volt benne egyik sem a játékunkban. És ez az, ami edzőként a legjobban fáj nekem. Megbeszéltük ezeket.”

Frenkie de Jong

„Fontos játékos és az is lesz. Érzett némi kellemetlenséget a talpán... Vannak információk, amelyek nem mindig jutnak el az emberekhez, mert előfordul, hogy a játékosok kellemetlenségekkel együtt kell játszanak, mint ahogy Jordi Alba vagy Frenkie”.

ter Stegen

„Az Athletic Club ellen Ter Stegen fenomenális volt a labdával”.

***