Aguirre szerint a hit hiányzott az egyenlítéshez

A Mallorca edzője elégedett játékosai teljesítményével, de bosszús az eredmény miatt

A Mallorca vasárnap este 2-1-es vereséget szenvedett a Camp Nouban. Edzőjük, a mexikói Javier Aguirre a vereség ellenére is mosolyogva értékelt, bár az eredménynek nem örült, büszke volt játékosai teljesítményére. Azt mondta, csapatából a hit hiányzott ahhoz, hogy a szépítő gól után ki tudjon egyenlíteni a katalánok ellen. Továbbra is optimista a bentmaradást illetően, és Xavihoz hasonlóan ő is döntőként tekint minden egyes hátralévő mérkőzésre.

Aguirre szerint tisztában voltak azzal, hogy a Camp Nouban nehéz gólt szerezni, illetve nem könnyű a labdát sem elvenni a katalánoktól. A házigazda sem a Cádiz, sem a Rayo ellen nem volt hatékony a kapu előtt, ellenük viszont fejlődtek ebben. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, hogy sebzett oroszlánként fognak küzdeni, és mindent beleadnak. Nekik is ugyanolyan fontos volt ez a meccs, mint nekünk. Óriási fölényben voltak a labdabirtoklásban, a tizenhatoson belüli lövéseket és a kapu előtti jelenlétet tekintve is. Próbáltuk a saját játékunkat játszani, de nem jártunk sikerrel. Nem boldogan, de azért elégedetten távozom innen.”

Mi hiányzott 2-1 után ahhoz, hogy jobban megnehezítsék a Barça dolgát?

„Hinni abban, hogy képesek vagyunk rá. Az utolsó pár percben meg akartuk tartani a labdát, ahelyett, hogy mentünk volna előre. Beküldtük Hoppét, aki nagyon gyors, de egy labdát sem kapott… tény, hogy a Barça volt fölényben, gratulálok nekik. Mi pedig megyünk haza, és folytatjuk a küzdelmet a bentmaradásért.”

Take Kubo csak csere volt

A csapata összetételét illető kérdésre elmondta, hogy Baba az ő döntése értelmében nem játszott. Take Kubo azért nem kezdett, mert az ő teljesítménye nem kiegyensúlyozott, illetve szüksége van arra, hogy szabadon játszhasson. Vasárnap este „egyetlen feladata volt, hogy a középső támadó mögött futballozzon. Örülnék, ha több játékpercet adhatnék neki, tetszett a játéka.”  

Továbbra is hisz a kiesés elkerülésében

„Optimista voltam (a bentmaradással kapcsolatban) attól a pillanattól kezdve, hogy a Mallorca hívott, hogy segítsek. A bentmaradás kérdése egész végig, a szezon utolsó percéig nyitott lesz. Úgy alakult, hogy számunkra minden meccs egy döntővel ér fel. Négy van még hátra: kettő otthon és kettő idegenben, megpróbálunk minél több pontot szerezni. Mi egy keményen dolgozó csapat vagyunk, amelynek megvannak a saját fegyverei arra, hogy ellensúlyozza a hiányosságait.”