Pellegrini: “Győzhettünk volna, de a végén megkaptuk a kegyelemdöfést”

Manuel Pellegrini, a Betis edzője értékelte a La Liga 35. fordulójának szombat esti mérkőzését, amit csapata odahaza a Barcelona ellen játszott. A chilei úgy véli, hogy a Barcelona elleni eredmény nem igazságos, és az elvesztett pontok miatt elúszni látszik a Bajnokok Ligája kvalifikációja is. „Megvoltak a lehetőségeink a győzelemhez, de a végén jött egy nagyszerű gól Albától, pedig az ember úgy érezte, hogy többet érdemelt volna a csapat“.

Meg lehetett volna nyerni a meccset?

“Az első perctől kezdve úgy éreztem, hogy tiszta helyzeteket tudunk kialakítani, megvolt az esélyünk a gólszerzésre. Ahelyett, hogy mi szereztünk volna meg vezetést, ők lőttek gólt. Többet érdemeltünk volna.”

Bajnokok Ligáját érő helyezés elérhető még?

“Ha minden egyes fordulóban pontokat veszítünk, akkor egyre nehezebbé válik a Bajnokok Ligájába való jutás. Most már nem rajtunk múlik, meglátjuk, hogy hány pontot szereznek a riválisaink a vasárnapi meccsnapon.”

A hatékonyság hiánya?

“Igen, volt néhány nagyon tiszta lehetőségünk, például Juanmi, Pezzella, Canales előtt is. Négy vagy öt tiszta helyzetet alakítottunk ki, de elpuskáztuk őket. Viszont szégyenkezésre nincs okunk, a csapatszellem jó volt, az akaratban sem volt hiány, miközben egy nagyon nehéz ellenféllel játszottunk, akik télen megerősítették a keretüket.”

Claudio Bravo sérülése mennyire komoly?

“Némi kellemetlenséget érzett a combhajlító izomban, holnap kiderül, hogy mennyire súlyos a sérülése.”