A Barça az összes új érkezőjét nevezte Koundé kivételével

A szerződését meghosszabbító Ousmane Dembélé és Sergi Roberto is pályára léphet akár már szombaton

Ismét az utolsó pillanatban, de még időben. A LaLiga péntek este megerősítette Robert Lewandowski, Raphinha, Franck Kessié, Andreas Christensen, valamint a szerződésüket meghosszabbító Ousmane Dembélé és Sergi Roberto sikeres nevezését. Az új igazolások közül egyedül tehát Jules Koundé maradt ki, aki még nem igazán tudta felvenni a ritmust a többiekkel, mivel őt még az elmúlt idény végén megműtötték. 

A 23 esztendős francia védő nevezéséhez azonban a Barçának ismét fel kell szabadítania bértömeget. A korábbi Sevilla-játékos esetében azonban egyszerűbb lesz a helyzet, hiszen a 800 millió eurós tőkeinjekciónak köszönhetően a Barça, amelyre eddig az egy a háromhoz szabály vonatkozott (minden három euróból, ami felszabadult, csupán egyet tudtak igazolásokra vagy fizetésére fordítani), mostantól az 1/1-es szabály fog vonatkozni, azaz nem lesz korlát ebben a tekintetben. Egy játékos eladása vagy a bértömeg további csökkentés (Piqué esetleges jelentős fizetéscsökkentéséről lehet hallani) már lehetővé tenné számukra Jules Koundé regisztrációját is, a cél az, hogy ez legkésőbb jövő héten megtörténjen.

Így Koundé kivételével mindenki Xavi Hernández rendelkezésére állhat majd szombat este a Rayo Vallecano elleni bajnoki nyitányon.

Egy kicsit kitérve a nyári átigazolási időszakra, valószínűleg lesznek még távozók Barcelonában, többek között Frenkie de Jong és Memphis jövője sem egyértelmű, bár utóbbi távozására nagyobb esély mutatkozik, továbbá érkezők is, Marcos Alonso leigazolása például már a végső fázisban lehet.

***