Rakitic: „Tudjuk a dolgunkat, de ma a Barcelona volt az ellenfél”

A Sevilla a La Liga első három fordulójában egy pontot szerzett csak, és a Barcelona ellen szerette volna a rossz sorozatát megszakítani. A hazai pályán 3-0-ra elvesztett mérkőzés után az egykori Barcelona játékos, Rakitic nyilatkozotta Sevilla részéről. Véleménye szerint megvoltak a helyzeteik, de míg ők kihagyták azokat, addig az ellenfél berúgta.  

A Sevilla jól kezdte a meccset, de a végén még is nagyobb pofont kapott, Rakitic értékelte a mérkőzést – „Nehéz volt, de ez a kilencven perc jól tükrözi a helyzetünket. Megvoltak a lehetőségeink, kettő-három is, de aztán jött a Barcelona és a semmiből szerzett egy gólt, aztán egy másodikat is. Innentől kezdve képtelenség felállni. Ez a különbség a két csapat között ma. Odatettük magunkat, küzdöttünk, de a túloldalon van egy játékos, aki kiválóan megtartja a labdát, és jól osztogat (Lewandowski – a szerk.).”

A második félidőben szerkezetet váltott a Sevilla, három belső védővel álltak fel és két szárnyvédővel, de ez sem segített, amit Rakitic így kommentált – „Kétségtelen nagy pofont kaptunk. Egy ilyen csapat ellen gólt kell rúgni, de ez nekünk nem sikerült, harcoltunk, a helyzeteink megvoltak, de ezeket nem rúgtuk be. A futball erről szól: ha gólt rúgsz, nyerhetsz, ha nem rúgsz gólt, nem nyersz. Bizakodóak vagyunk, még sok van hátra a bajnokságból.

A sorozatos vereségek hatására a szurkolók elégedetlenek lesznek, és a játékosokat, valamint az edzőt veszik elő. Rakitic azonban megvédte mind a csapatot, mind az edzőt – „Megértem a szurkolók felháborodottságát, az elkeseredettséget, de mi hiszünk magunkban, az önbizalommal nincs probléma. Tudjuk, hogy mi a dolgunk, de ma a Barcelona volt az ellenfél. Biztos vagyok benne, hogy jönni fognak az eredmények, és támogatjuk az edzőt és a stábot is.