Francisco Rodríguez: „Megpróbáljuk becsapni a statisztikát, három pontot szeretnénk”

Francisco Rodríguez, az Elche edzője több témát is érintett csapata szombat délutáni, barcelonai fellépésével kapcsolatban a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján. Beszélt arról, hogy a mostani Barcelona már egy jobb csapat, mint amelyik az előző szezonban játszott. Számukra cél, hogy visszanyerjék a formájukat. Az eddig szerzett egy pont részben amiatt is volt, mert főleg olyan csapatokkal játszottak, akik az európai színtéren is nyerni tudtak. 

Dilemma az összeállítással kapcsolatban

„Az a hat játékos, aki tegnap gyomorvírus miatt hiányzott, csatlakozott a kerethez. Néhányan közülük elég gyengének érzik magukat. Mascarell sérülés miatt nem áll rendelkezésre, mivel nincs százszázalékos állapotban. Pol Lirola a legutóbbi edzésen kapott egy rúgást, és várjuk, hogy kiderüljön, bevethető lesz-e”.

Nagyon nehéz mérkőzés lesz

„Sok minden forog kockán. Újabb mérkőzés a La Liga legjobb két csapatának egyike ellen. Azért játszunk, hogy megváltoztassuk az eddigi játék képét, pedig nem lesz könnyű mérkőzésünk. Úgy készültünk a héten, hogy azt a stílust mutassuk, amire képesek vagyunk, hogy elinduljunk felfelé, hogy valami pozitívumot hozzunk ki a meccsből”.

Bragarnik (Elche tulajdonosa – a szerk.)

„A héten nem váltottam szót a tulajdonosokkal. Sokat beszéltem viszont a játékosokkal, vissza kell adnom a hitüket.  Ennek hétnek a célja az volt, hogy visszahozzuk őket arra a szintre, amit mi magunktól elvárunk”.

Többről van szó, mint a három pontról?

„Nem, nem igazán. Mint minden meccsen, most is az a célom, hogy olyan formát mutassunk, amire képesek vagyunk, és ezért én vagyok a felelős. Többet kockáztatok? Még mindig ugyanaz a szándékom, mint amikor leültem a tulajdonossal. A dolgok azonban megváltoztak a kevés pont miatt (öt forduló egy pont – a szerk.), de ugyanaz a lelkesedés és ambíció van bennem, mint az első napon”.

Fizikai állapot

„Ahogy telnek a hetek, úgy kell javulnunk. Sok ok miatt nem vagyunk százszázalékos szinten, viszont a játékosok jobban érzik magukat, de ez még nem elég az első osztály szintjéhez. Az én küldetésem az, hogy visszatérjünk erre a szintre”.

A Camp Nouban még soha nem nyertek

„Nagyon reális vagyok én is, és tudom, hogy ki ellen játszunk. Nagyon más csapat ez a Barça, mint a tavalyi szezonban. Megpróbáljuk becsapni a statisztikát, és másképp csinálni, mint korábban. Mindenki látja, hogy milyen szintet képviselnek a azok a csapatok, akikkel eddig játszottunk, hárman közülük győzni tudtak Euróbában is (Villarreal, Rel Sociedad, Betis – a szerk.). Nagyon jól megerősödtek, és fantasztikusan teljesítenek”.

Megoldás?

„Látom a megoldást, különben nem ülnék itt. A csapat egyre jobb lesz. Nem adtuk alább a szintünket, még akkor sem, ha veszítettünk. Nem azért megyünk Camp Nouba, hogy nagy nyomást gyakoroljunk vagy domináljunk, hanem azért, hogy meccset nyerjünk. Természetesen vannak megoldások. Ezért vagyok még mindig itt”.

Fede és Gonzalo Verdú debütálása?

„Azt hiszem, készen állnak. Vannak futballisták, akik eddig is játszottak, és vannak, akik nem. Fede és Gonzalo készen áll a játékra, de ez mindenkire igaz. Ez egy nehéz mérkőzés lesz. A párharcokban, és a játék minden fázisában egymást támogatva lehetünk sikeresek”.

Támadási taktika

„Magasan fognak letámadni, de felkészültünk erre, képesek leszünk az ő térfélükön játszani. Pozíciókat kell elfoglalnunk, és biztos vagyok benne, hogy megtudjuk csinálni, és akkor lesz esélyünk a gólszerzésre”.

Lucas Boyé (egyre több játékpercet kapott az argentin csatár – a szerk.)

„A játékosoknak vissza kell szerezniük a pozitív érzéseiket, mi pedig perceket adunk nekik. Nem hagyhatom ki a csapatból a jó futballistákat, mert különben soha nem lesznek még jobbak”.

Mascarell (középpályás, néha többet, néha kevesebbet játszik – a szerk.)

„Három hete hatalmas erőbedobással játszik, de még nincs formában, és most le is sérült. Domingos Quina érkezése kétségessé tette, hogy kezdő legyen. Megpróbáljuk a legjobbat kihozni belőle. A Barça elleni felállás változni fog, de bárki is játszik ott, olyan futballistának kell lennie, aki képes a labdát az ellenfél térfelére átvinni”.