Ter Stegen: „Ez a győzelem sokat segít abban, hogy szembenézzünk a következő időszakkal”

Így látta a történteket a remek formában lévő kapus

A győztes gólt szerző Lewandowski mellett Ter Stegen volt még a másik főszereplője a Mallorca elleni sikernek, a német kapus ugyanis több fontos védést is bemutatott, amelyeknek köszönhetően ezt a mérkőzést is kapott gól nélkül hozta le és immár 534 perce nem szereztek gólt ellene. Az eddigi legjobb mutatója ebben a tekintetben 500 perc volt még a 2019/20-as szezonban. Ter Stegen kiemelte, hogy fontos volt ez a siker a válogatott szünet után. 

A győzelemről

„Örülünk a győzelemnek. A válogatott szünet után mindig nehéz visszazökkenni a dolgok ritmusába, és ez a győzelem sokat fog segíteni nekünk abban, hogy szembenézzünk ezekkel a nehéz hetekkel.”

A Mallorcáról

„A Mallorcának volt néhány lehetősége, de mi éppen eleget tettünk ahhoz, hogy nyerjünk. Érezni lehetett az elmúlt hetek fáradtságát, de jól vagyunk, nyugodtak vagyunk.”

Jaume közeli lövésénél bravúrral védett 

„Megtettem, amit tudtam, hogy beleérjek a lövésbe és a végén mindenki láthatta, hogy ez a védés fontos volt az eredményt tekintve.”

A csapat győzelmi szériájáról

„Ezek a győzelmek meggyőződést és nyugalmat adnak ahhoz, hogy belépjünk abba a dinamikába, amelyet az öltözőben kell megteremtenünk. Mindenért meg akarunk küzdeni, és ezek a meccsek életben tartanak minket és sokat adnak, mert nyomás alatt tartjuk a Madridot, és megyünk tovább az utunkon.”

A remek teljesítménye

„Mind egyénileg, mind csapatszinten van mindig hová fejlődni. Mindent megteszek azért, hogy a továbbiakban is így szerepeljek.”

***