Busquets: „Az a fő célunk, hogy szép játékkal nyerjünk”

Kessié szerint az edzői stáb is kellett ahhoz, hogy magára találjon a csapat

Vasárnap este a Barcelona 4-0-ra nyert hazai pályán az Athletic Club ellen. A mérkőzést követően Sergio Busquets, Franck Kessié és Robert Lewandowski nemcsak a mérkőzést értékelték, hanem beszéltek a héten történtekről, illetve kicsit már a jövőbe is tekintettek.

A Barça csapatkapitánya a pálya mellett nyilatkozott a győzelem után, és elégedettnek tűnt a két sima hazai győzelmet követően. „Nehéz hét után vagyunk, mivel kikaptunk a Madridtól, de két remek mérkőzést játszottunk, és még mindig versenyben vagyunk a legjobb helyezésekért.”

A győzelem mellett a szép játék is összejött

„Fel kellett vennünk velük a versenyt az iramot tekintve, és meg is tettük, és abban a tíz percben nagyon pontosak voltunk, ez pedig megnyugtatott minket. Biztos vagyok benne, hogy Xavi örülni fog, mert a fő célunk az, hogy szép játékkal nyerjünk meccseket, és az utóbbi két találkozón ezt sikerült megvalósítanunk. Ez erősebbé teszi a csapatot. Remélem, a sérültek hamar felépülnek, mert minél többen vagyunk, annál nehezebb lesz megállítani minket.”

A BL-esélyekről

Busquetset megkérdezték arról is, hogy lát-e még esélyt a továbbjutásra a Bajnokok Ligájában: „Nem végeztük el a feladatunkat az Inter ellen, főleg a Camp Nou-ban nem. Milánóban többet érdemeltünk volna, de mindenki látta mi történt. Csalódottak vagyunk, de meg kell vernünk a Bayernt, aztán meglátjuk mit játszik az Inter.”

Kessié az edzői stábot dicsérte

Az elefántcsontparti középpályás az edzői stáb szerepét emelte ki az Inter elleni és a madridi kudarc után: „Megtalálták a módját, hogy állítsák vissza a csapatmorált és a motivációnkat. A csapatra hatással volt az előző, nehéz hét, de megmutattuk az igazi karakterünket, és a bennünk lévő akaratot, hogy jól szerepeljünk. Az, hogy így álltunk fel a padlóról, Xavit és stábját is dicséri.”

Lewandowski: „Még hosszú a szezon”

A lengyel támadó, aki továbbra is ontja a gólokat bizakodó a szezon további részét illetően: „A szezon nagyon hosszú, és még sok mérkőzés van hátra. Fontos, hogy megmutattuk, hogy néhány rosszul sikerült meccs után is tudunk jól játszani. Azért vagyok itt, hogy megmutassam, mire vagyok képes, és ha nem is találok be, egyéb módon is segíthetem a csapattársaimat.”