Valverde: „Nem bántam volna, ha Dembélét pihentetik a mai meccsen”

Valverde a 4-0-ra elveszített mérkőzés után értékelt

Nem sikerült jól Ernesto Valverde visszatérése a Camp Nouba, Xavi taktikai húzásával és Dembélé segítségével mért végzetes csapást a Barça korábbi edzőjére. ‘Txingurri’ elismerte a katalán edző és a francia csatár zsenialitását és lesújtva nyilatkozott a mérkőzést követően. 

A mérkőzés összegzése

„Teljesen fölénk emelkedtek, és 10 perc alatt lőttek három gólt. A 2-0 hidegzuhanyként ért minket, csak néztük, ahogy kitörnek a játékosok között. Minden labdafelhozatalnál próbára tettek minket, nem tűrtük jól a nagy nyomást. Számunkra egy szörnyű nap volt ez, mert 4-0-ra kikaptunk úgy, hogy alig volt helyzetünk, az első félidőben szinte el se jutottunk az ellenfél kapujáig. Nem a szezon során számunkra megszokott mérkőzés volt.

Kemény nap volt

„Próbáltuk a szokásos játékunkat játszani, de ők domináltak. Nem futottunk elég jól vissza, így mindig megtalálták az üres területeket. Mentális oldaláról nézve a gyors gólok miatt nagyon szétestünk. Kemény nap volt, de fel kell állnunk ebből. Nem ez az első alkalom, hogy ez megtörténik, és nem is az utolsó.”

Reménykedtek a mérkőzés előtt

„Nem szép nap ez a számomra, mert megengedhetetlen módon kaptunk ki. Nagy reményekkel jöttünk erre a meccsre. Nem először jövök ide vendégként, de jobban szerettem volna, ha szebben alakul ez a nap.”

Oier Zarraga szerepeltetése

„A középpálya erősítése végett egy dinamikusan játszó játékos mellet döntöttem, aki emellett jól szokott érkezni, és kiválóan lő.”

Meglepte Xavi

„Ahogy megláttuk a kezdőjüket, nem tudtuk, hogy Baldé és Dembélé kinyílik-e, hogy négyen legyenek bent középen. Az, hogy Pedrit kitette balra, kibillentett minket.”

Dembélé

„Világszintű játékos, és rendszeresen játszik. A sérülései már a múlté és a csapata számára nagyon fontos játékos. Biztos pont, hiszen bármelyik oldalon el tud menni és gólokat tud szerezni. Nem bántam volna, ha pihentetik a mai meccsen.”

A Barça jövője

„Az idő majd megmondja, de mindig is nagy csapat lesz. Van egy elképzelésük a játékról, és próbálják úgy fejleszteni, hogy kiállja az idők próbáját. Mindig versenyben lehetnek minden fronton. A Madrid ellen ugyan veszítettek, de e között a két csapat között fog eldőlni a Liga.”