Jordi Alba: „Lahoz nem volt tudatában annak, hogy korábban már adott egy sárga lapot”

Jordi Alba és Sergi Roberto is nyilatkozott a pálya széléről a városi derbit követően

Mateu Lahoz teljesítménye volt a barcelonai derbi után a legfőbb téma mindenhol. A mérkőzés második félideje inkább a játékvezetőről szólt, mint a játékról, ami nem meglepő úgy, hogy Lahoz 2 piros lap mellett 14 sárgát osztott ki a találkozón, ennyiszer még sohasem figyelmeztett korábban egy meccsen a Ligában. Jordi Alba sokkot kapott a mérkőzés végén, akit a második sárga lapja után küldtek le a pályáról, a történteket pedig semmilyen módon nem tudta megérteni. Alba szerint Mateu elhamarkodottan döntött, mert nem volt tudatában annak, hogy korábban már felmutatott neki egy sárga lapot, ezért kezdte el kezdetben elkönyvelni a (második) sárga lapját, ahelyett, hogy egyből felmutatta volna neki a pirosat. Sergi Roberto is ezen a véleményen volt.

Jordi Alba

„Nem értettem a kiállítást, és ezt meg is mondtam neki. Azért mentem Mateuhoz, hogy elmondjam neki tisztelettudóan, hogy szerintem Joselu szabálytalankodott Christensennel szemben, semmi több. Azt hitte, hogy ez az első sárgám volt, ezért elkezdte könyvelni, majd amikor rájött, hogy ez volt a második, akkor felmutatta a pirosat.”

A balhátvéd hozzátette, hogy „számomra ez még sárga lapot sem ért”, és ragaszkodott hozzá, hogy ha eszébe jutott volna, hogy a megnyilvánulása második sárga lapot és kiállítást ér, akkor nem kezdte volna el könyvelni a sárga lapot: „ Tisztában vagyok vele, hogy néha hibázok és túl sokat reklamálok, mert én egy nagyon impulzív személyiség vagyok, és ebből a szempontból van még hová fejlődnöm, de ezúttal nem ez volt a helyzet, nagyon meglepődtem.”

A mérkőzéssel kapcsolatban Alba sajnálja, hogy „nem tudtuk megnyerni a meccset, nem akartunk hazai pályán pontokat veszíteni, nagy erőfeszítéseket tettünk, kár, hogy ez nem tette lehetővé, hogy megszerezzük a három pontot.”

Sergi Roberto

A jobbhátvéd fenntartotta ugyanezt az érvelést, és sajnálatát fejezte ki a második félidő kapcsán, amely tele volt megszakításokkal. A 31 esztendős játékos szerint a játékvezető nem tudta, milyen magyarázatot adjon Jordi Alba kiállítására, amelyet mindenki számára „meglepőnek” nevezett. „Mateu nem tudta, hogy Alba kapott már egy sárga lapot, elfelejtette. És ami az okot illeti, „nem tudta megmondani” Jordi csak annyit mondott neki, hogy szerinte Christensennel szemben voltak szabálytalanok.”

A vezető gólt szerző Marcos Alonso a tudtán kívül (a labdát figyelte) rálépett Joselu sarkára a tizenhatoson belül, ezért járt az Espanyolnak a büntető, Roberto nem kritizálta a játékvezető döntését. „Nem láttam, de gondolom, büntető volt. Szerettünk volna az élen maradni a kétpontos előnyünkkel, az első félidőben jól játszottunk, hiányzott a második gól, a második játékrész pedig így alakult. A probléma az volt, hogy az ítéletek és játékmegszakítások lavinája megváltoztatta a mérkőzés ritmusát. A játék nagyon megállt a piros és sárga lapokkal, aztán már nem tudtunk a saját játékunk szerint játszani.”

***