Xavi: „Éreztük a Szuperkupa okozta mentális fáradtságot is”

Xavi a Barcelona Getafe elleni győzelme után is a sajtó rendelkezésére állt. A katalán edző kritikusan értékelte csapata teljesítményét. A Barcelona trénere ter Stegenről, Raphinháról és Ansu Fatiról beszélt, valamint Dani Alves nemi erőszakkal kapcsolatos vádja kapcsán is ismét megszólalt.

Dani Alves

„Azt hiszem, félreértették a szavaimat, nem jól fejeztem ki magam. Ez egy nehéz és fontos kérdés. El kell ítélnünk minden erőszakot, és el kell ítélnünk minden ilyen cselekményt, bárki is követi el. Bocsánatot kérek az áldozattól. Megértem a kritikát, és elnézést kérek. Meg vagyok döbbenve. Sajnálom, hogy Dani képes volt ilyesmire. Támogatom az áldozatot és elnézést kérek. Tudom, hogy fontos a hangom. Elnézést kérek a félreértésért.”

Mérkőzés

„Szerintem nem játszottunk jól, nagyon bizonytalanok voltunk. Támadásban nem voltunk jók, a védekezésben igen.  Javulnunk kell, de a győzelem nagyon fontos. Nem ez volt a legjobb hazai játékunk, de maradtunk a tabella élén. Éreztük a Szuperkupa okozta mentális fáradtságot is. Ez egy fontos győzelem, de nem vagyunk a legjobb formánkban. Jók voltunk labda nélkül, de nem tudtunk nyomást generálni és ez sokba került nekünk. Három pontot szereztünk anélkül, hogy jól játszottunk volna. A második félidőben hiányzott az agresszió a kapu előtt, az első félidőben jobbak voltunk”.

Ansu Fati

„Keményen dolgozott, de kevés lehetősége volt, mert hátul sok Getafe-játékos volt. Ez segített nekünk a védekezésben. Nem járattuk jól a labdát, kicsit lassúak voltunk.  Általánosságban nem voltunk jók, nem alakítottuk ki a szokásos lehetőségeket, és nem voltunk pontosak”.

Cserék

„Christensennek combhajlító problémája van, de ez nem jelentős. Baldé lecserélése taktikai okokból történt, Jordira volt szükségünk, hogy bejöjjön.”

Raphinha

„Határozott, ő adta a gólpasszt, a legutóbb gólt szerzett. Minimalizálnunk kell a veszteségeket, és tudnunk kell, hogyan válasszuk meg, hogy mikor vállaljunk kockázatot. De minden bizalom Rafa felé irányul. Ha dühös lesz, az normális, én is az voltam. Jó hajlamai vannak”.

Ter Stegen

„Marc hosszú idő óta a legjobb formájában van. Magabiztos, boldog. Az egy az egy elleni mentés látványos volt. Ő egy vezető, a lábával is jó. Nagyon örülök, hogy a csapat része.”

Kritika

„Azt hiszem, több jó meccset játszottunk, mint rosszat. Közelebb vagyunk egy jó Barcelonához, mint egy rosszhoz”.

Győzelem

„Lesz még több olyan mérkőzés, mint a mai. Jól akarunk játszani és lehetőségeket akarunk teremteni, de ezt nem mindig lehet megtenni. Az ellenfélhez hasonlóan neked is a saját játékodat kell játszanod. Ma nehéz meccs volt számunkra”.

Védekezés

„A védekező munka fontos. Mindenkinek megvannak a maga kötelezettségei. Óriási pozitívum, hogy egy újabb mérkőzést sikerült kapott gólt nélkül lehozni.”

Pedri gólja döntött – Barcelona-Getafe értékelő