Pedri: „Sokba kerülhet, ha nem tudjuk lezárni a meccset” | Koundé: „Csak a győzelem számít”

Szombat délután újabb 1-0-s győzelmet aratott a Barcelona, a csapat hőse pedig ismét Pedri volt, hiszen a legutóbbi bajnoki után ezúttal is az ő gólja szállította a győzelmet. A fiatal középpályás raádásul a 100. meccsét játszotta a Barçában, így duplán volt miért ünnepelnie. Pedri a mérkőzés után kiemelte Xavi szerepét a góljaiban, és azt is, hogy tudják, probléma, ha nem zárják le a meccset. Pedri mellett Koundé is nyilatkozott a pálya szélén a meccs után, aki a győzelem fontosságát emelte ki.

Pedri

Jönnek a gólok – Xavival 44 meccsen már 11 gólos

„Ezt kéri tőlem az edző, én pedig mindig megpróbálok lőni.”

Azért a labdát továbbra is szereti

„Igaz, hogy kényelmesebben érzem magam, amikor nálam van a labda, de mindenki szeret gólokat szerezni és örülök, hogy hozzájárulhattam a csapat sikeréhez.”

Ritkán érkezik a második gól

„Az elmúlt meccseken ez történik velünk, hogy nem tudjuk lezárni a találkozót és ez nagyon sokba kerül a pályán. Az ellenfél  számára normális, hogy ha csak egy gól hátrányban van, jobban kinyílik és megpróbál gól szerezni.”

Koundé

Van, amikor csak a győzelem számít

„Úgy gondolom, ezeken a pályákon bárhogy, de nyerni kell. Igaz, hogy tudunk jobban is játszani, de ezeken a találkozókon, egy nehéz pályán és ellenfél ellen, amelyik nem játszik rosszul, a győzelem nagyon fontos.”

A védelem

„A védekezésünk kulcsa az egész csapat munkája, nem csak Marcé és a védőnégyesé. Mindenki nagyon jól teszi a dolgát.”

A középpályások góljai

„A középpályások előtt mindig adódik helyzet. Most Pedrinek volt meg a lehetősége és mi nagyon boldogok vagyunk miatta.”

***