Ter Stegen: „Erre van a VAR”

A Barcelona a LaLiga 25. fordulójában Raphinha góljával idegenben 1-0-ra legyőzte az Athleticet. Marc André ter Stegen kiemelte, hogy a kevés bekapott gól a teljes csapat érdeme. Joules Koundé a Barcelona problémáiról és a mérkőzések lezárásáról, míg Alejandro Baldé a sok játékpercről és az esetleges első El Clasicójáról beszélt a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

Ter Stegen

Szoros győzelmek

„Sok szoros győzelmünk volt, de a győzelem a legfontosabb. Tudjuk, hogy a San Mamésben nehéz nyerni, talán az egyik legnehezebb a LaLigában. Nagyon örülünk a győzelemnek, sokat ad nekünk. A teljes csapattal védekeztünk, még akár a gólvonalon is. Meg kell nyerni ezeket a meccseket és élveznünk  a pillanatot. Kilenc pont az előnyünk, nyertünk egy nehéz pályán. Ezek a győzelmek nagyon fontosak a LaLiga megnyeréséhez.”

„Szenvedtünk, de kilenc pont előnyünk van és ez fontos  a Clásico hetéhez érve, ami különleges, ráadásul otthon játszunk. A szurkolók támogatásával nagy dolgokra lehetünk képesek, és remélem, hogy 12 pont lesz majd a két csapat között. A különbség megnyugvást ad nekünk a jövő hétre nézve. Mindent beleadunk, hogy ezt megtartsuk és még tovább növeljük.”

Williams meg nem adott gólja

„Erre van a VAR”

Alejandro Baldé

„Egy nagyszerű stadionba jöttünk, ahol remek a hangulat. Nagyon fontos volt, hogy győzelemmel távozzunk innen. Meg kell tanulnunk szenvedni az ilyen meccseken, ez nagyon fontos. Elhoztuk a három pontot, és nagyon örülök a csapatnak” 

Saját fejlődéséről

„A LaLigában sok olyan minőségi játékos van, mint Nico vagy Iñaki Williams. Igyekszem minden nap a legjobbamat nyújtani”

Első Clasicója lehet

„Ez gyerekkorom óta egy álom volt”.

Jules Koundé

Az Atgletic gólja

„Visszanéztem az esetet és kéz volt, lehet vitatkozni, de szerintem egyértelmű. A játékvezető helyesen döntött”

A Barcelona problémái

„Igaz, hogy az utóbbi időben küszködtünk, és nem vagyunk képesek lezárni a meccseket azzal, hogy megszerezzük a kétgólos előnyt, ami nagyobb nyugalmat adna nekünk. Szenvedtünk, és tudtuk, hogy nehéz lesz. San Mamésban mindig nehéz játszani. Egy nagyon hosszú szezonban néha jól játszol, néha pedig kevésbé sikerül. Az utóbbi időben kicsit nehezebben megy nekünk, de mindenki teszi a dolgát. Mindannyian a csapatért küzdünk. Ez a kulcs”.