Kessié: „Hihetetlen érzés 95 ezer ember előtt gólt lőni”

A spanyol bajnokág 26. fordulójában Xavi első hazai bajnoki Clasicóján a Barcelona 2-1-re legyőzte az ősi rivális Real Madridot Franck Kessié hosszabbításban szerzett találatával. A mérkőzést követően a hazai játékosok közül a győztes gólt szerző elefántcsontparti, a csapatkapitány Sergio Busquets, valamint a klasszis teljesítményt nyújtó Frenkie de Jong nyilatkozott. Kessié a góljáról beszélt, Busquets óvatos volt, míg FDJ arra is válaszolt, mit tartogat számára a jövő.

Hatalmas lépést tettek a bajnoki cím felé: Barcelona – Real Madrid 2-1

Franck Kessié

A morál

„Nagyon elégedett és boldog vagyok. Ez a győzelem kellett a csapatnak, a városnak és mindenkinek. Boldog vagyok, hogy gólt szereztem. Ez egy nagyon fontos gól számomra. Ahogy mondtam, minden játékos boldog, hogy játszhatott a Clásicón.”

A góllövés pillanata

„Megmagyarázhatatlan érzés volt, hihetetlen érzés volt átélni. Nagyon boldog vagyok, hogy 95 ezer ember előtt lőttem gólt, el se hittem.”

A csapat teljesítménye

„Nem érzem, hogy nagyon szenvedtünk volna, az első félidő után egy jó Barcelonát láttunk. Látványos meccs volt, mi pedig nem gondoltunk az elvárásokra és teljesítettük, amit az edző kért tőlünk. Gratulálok az egész csapatnak, megérdemeltük ezt.”

Frenkie de Jong

A Real Madrid meg nem adott gólja

„A les az les”.

A Manchester Unitedbe szerződik?

„Nem, nem hiszem. A jövővel kapcsolatban sosem lehet semmit se biztosan tudni, de boldog vagyok a Barcelonánál”.

A saját játéka

„A dolgok megváltoztak számomra a nyár óta. Szinte minden meccsen játszom, és jól érzem magam”.

Az egyéni fejlődése 

„Jobb játékos vagyok most, mint amilyen akkor voltam, amikor a Barcához szerződtem”.

Sergio Busquets

A győzelemről

„Nagyon örülök a győzelemnek, egy nagyszerű ellenfél ellen, egy nehéz mérkőzésen sikerült elérni ezt. Egy lépéssel közelebb kerültünk a célunkhoz, még nincs vége, de fontos, hogy növeltük a különbséget.”

A kiélezett második félidő

„Visszahúzódtunk, de ha labdát szereztünk, veszélyesek voltunk. Végül jól sült el.”

Frenkie de Jonggal együtt a középpályán

„Lehet, hogy egyes meccseken jól működik a dupla pivot (amikor a felállásban két védekező középpályás poszt szerepel, akkor nevezik így — a szerk.), más meccseken pedig jobban kell a támadásra fókuszálni. Pedri hiányzik, de örülök, hogy játszhatok, hogy De Jonggal egy poszton osztozhatunk, és hogy sok meccsen fölényben vagyunk.”