A szezon utolsó előtti idegenbeli meccse: Valladolid – Barcelona előzetes

Az FC Barcelona a Real Valladolid együtteséhez látogat kedden 22 órakor a LaLiga 36. fordulójában. A hazaiak a bentmaradásért küzdenek, és jelenleg a kiesést jelentő 18. helyen állnak.

A gránátvörös-kékek az Espanyol elleni 2-4 arányú győzelemükkel matematikailag is bebiztosították a bajnoki cím megszerzését. A Real Sociedad ellen tehát már biztos bajnokként léptek pályára, és szenvedtek 1-2-es vereséget. Ebben a szezonban előszőr fordult elő velük az, hogy egy hazai bajnoki mérkőzésen egynél több gólt kaptak. A hármas sípszót követően Busquets átvette a trófeát, és a játékosok a Spotify Camp Nouban, 89 ezer culé előtt is megünnepelték a klub történetének 27. bajnoki címét. Araújo és Pedri kisebb sérülés miatt továbbra sem állnak Xavi Hernández rendelkezésére, viszont Gavi ismét bevethető, mivel letöltötte a sárga lapos eltiltását.

A hazaiak mérlege a bajnokságban három fordulóval a vége előtt tíz győzelem, öt döntetlen, húsz vereség (35 pont), illetve 30 rúgott és 62 kapott gól. A gyenge teljesítmény miatt a klub a Real Madrid elleni 6-0-ás vereséget (április 2.) követően menesztette a vezetőedzőt, Pachetát, a helyét Paulo Pezzolano vette át, aki először ült le európai csapat kispadjára. Az új menedzser irányításával az első három meccsen hét pontot sikerült szerezni (vs. Mallorca 0-0, Villarreal 1-2, Girona 1-0), azonban a következő öt találkozó kivétel nélkül vereséggel végződött. Négyen (Anuar, Luis Pérez és Amallah sérülés, Hongla pedig eltiltás miatt) nincsenek bevethető állapotban.

Ami az együttesek egymás elleni mérlegét illeti, a katalánok a legutóbbi hét összecsapást megnyerték, a Valladolid utoljára 2014 márciusában tudta legyőzni a Barcelonát. Ebben az idényben a bajnokság harmadik fordulójában, a Camp Nouban találkoztak egymással, és a Barça simán, 4-0-ra nyert.

Legutóbbi eredmények a Valladolid ellen, forrás: eredmenyek.com

Real Valladolid – FC Barcelona
LaLiga, 36. forduló
Valladolid, Estadio Municipal José Zorrilla
22.00
Vezeti:
Cesar Soto Grado

Valladolid: Masip – Fresnada, Joaquin, Fernández, Javi Sánchez, El-Yamiq, Olaza – Aguado, Monchu, Kike Pérez – Larin, Plata

Barcelona: Ter Stegen – Sergi Roberto, Christensen, Alonso/Eric, Alba – De Jong, Busquets, Gavi – Dembélé, Lewandowski, Fati/Ferrán