Mérkőzés utáni nyilatkozatok – Raphinha: „Örömet kell szereznünk a szurkolóinknak” – De Jong: „Büszkén viseltem a kapitányi karszalagot”

A Barcelona elvesztette a 36. forduló bajnoki mérkőzését, a kiesés ellen küzdő Valladolid ellen. A katalán csapat a bajnoki cím megszerzése óta nem igazán szolgálja ki közönségét, most is enervált játékot láthattunk tőlük a pályán. A mérkőzést követően Raphinhát, Pablo Torrét és Frenkie de Jongot kapták mikrofonvégre. Raphinha elmondta, hogy örömet kell szerezniük a szurkolóiknak, és sokkal karakteresebb játékot kell mutatniuk a pályán. Frenkie de Jongot arról kérdezték, hogy tudott-e Raphinha Vinicius Juniornak címzett üzenetéről, illetve a holland azt is elmondta, hogy nagy büszkeséggel viselte első alkalommal a csapatkapitányi karszalagot.

Raphinha

„Hiányzott a játékunkból a karakter, nem a saját stílusunkban fociztunk, mindeközben a másik csapat mindent megtett a győzelemért. Örömet kell szereznünk a szurkolóinknak, és meg kell nyernünk a hátralévő két mérkőzésünket. Jól akarjuk zárni a bajnokságot és nem történhet meg ismét, amit az utóbbi két találkozón láthattunk. Vasárnap hazai pályán búcsúztatjuk a szezont a közönségünk előtt, és Busitól is elköszönünk, szóval mindent bele kell adnunk.”

A brazil kiállt a rasszista rigmusokkal inzultált Vinicius Junior mellett, akivel csapattársak a brazil válogatottban. A meze alatt az alábbi feliratú felsőt viselte: „Amíg a bőrszín fontosabb, mint a szemek csillogása, addig háború lesz… Veled vagyunk Vini!”

Erről is kérdezték, melyre így reagált: „Én ennyit tehetek ebben a kérdésben. A befolyással bíró embereknek kell változtatniuk, ugyanis ez állandó probléma, mégis sokszor elfordítjuk a fejünket. A legtöbb mérkőzésen történik ilyen, valakivel többször előfordul, mint másokkal.

Pablo Torre

„Nem úgy alakultak a dolgok ahogy terveztük, de nagyon örülök, hogy kezdő lehettem, ráadásul abban a pozícióban, ahol a legjobban szeretek játszani, a középpályásaik mögött, ahonnan könnyen kapura fordulhatok.’

„Nem volt egyszerű ez a szezon a számomra, de sokat tanultam belőle. Mostantól minden percet ki fogok használni, amit a pályán tölthetek.”

Frenkie de Jong

„Magunkba kell néznünk, ma nem tettünk eleget a győzelemért.”

„Nem tudtam, hogy üzenni fog, de szerintem helyesen tette, a rasszizmusnak véget kell vetni.” (Raphinha üzenetéről kérdezték – a szerk.)

„Mindig arról álmodtam, hogy egyszer a Barçában fogok játszani, szóval óriási megtiszteltetés volt viselni a kapitányi karszalagot.”