Xavi: „Nehéz a játékosokat motiválni, miután elértük a kitűzött célokat”

Kedd este a Barcelona – számára – tét nélküli mérkőzésen 3-1-es vereséget szenvedett Valladolidban. A mérkőzés után Xavi Hernández azt emelte ki, hogy a bajnoki cím megnyerése után nem könnyű motiválni a játékosokat, de ennél jobb játékot vár el tőlük. Beszélt Ter Stegen cseréjéről, Koundé helyzetéről és a közvéleményt jelenleg leginkább megosztó Vinícius-ügyről is.

A Barça edzője egyáltalán nem volt elégedett az eredménnyel, és bevallotta, hogy nehéz motiválnia csapatát azután, hogy a bajnokság megnyerésével már teljesítették a szezon előtt kitűzött célt. Bízik viszont abban, hogy az utolsó két meccsnapon ennél jobb formát fog mutatni a csapat.

„Nehéz ezekre a mérkőzésekre felkészíteni a játékosokat, mert már elérték a kitűzött célt. Ezek a rossz eredmények abból erednek, hogy nincs már rajtunk eredménykényszer. Két hibánkból 2-0 lett, és ez sokba került most nekünk, de utána azért próbálkoztunk javítani az eredményen. A második félidőben visszaestünk. A Valladolidnak sokkal nagyobb szüksége volt a pontokra, és ez a pályán is meglátszott.”

Xavi megérti játékosait

„Megértőnek kell lennünk a játékosokkal szemben is. Nehéz terhet cipeltünk egész szezonban, ráadásul világbajnokság is volt közben, ennek érződött a hatása. A Szuperkupa és a LaLiga megnyerésével elértük céljainkat, de ma nem mutattunk jó képet magunkról. Természetesen ez azért is volt, mert a játékosok le vannak terhelve, ettől függetlenül kicsit szomorú vagyok a látottak miatt. A hátralévő két meccsen ennél jobban kell játszanunk.”

Valladolid – Barcelona: 3-1 | Videó

Ter Stegen cseréje és Koundé helyzete

„Egyértelmű, hogy szeretnénk, hogy megnyerje a Zamora-díjat, illetve Iñakinak is lehetőséget szerettünk volna adni. Koundéval volt egy megbeszélésem a következő szezonra vonatkozó terveket illetően, és nagyon őszinte voltam vele. Nagyon jó hangulatú találkozó volt. Tudom, hogy miket beszélnek az emberek, de én nem látok semmi problémát vele kapcsolatban.”

A Vinicius-ügy

Természetesen a madridi Vinicius eltiltásának eltörléséről is megkérdezték Xavit. „Ez a fegyelmi bizottság hatáskörébe tartozik. Már elmondtam, mit gondolok a rasszizmusról. Meglepett, hogy Vinicius pirosat kapott, mert azt nem lehet letagadni, hogy támadás érte. Nem tudom, mennyire volt jogos a kiállítás, de tény, hogy volt agresszió. Az is meglepő, hogy a piros lapot végül visszavonták.”