Az első nehezebb időszak következik: 22 nap alatt 7 mérkőzés vár a csapatra

A következő hetek pontos menetrendje

Az első válogatott szünet után visszatér a munkába a Barcelona csapata, amely szombaton játssza az ötödik mérkőzését a szezonban, a Real Betis ellen az Estadi Olímpic Lluís Companysban. Az sevillaiak ellen kezdi meg a Barça a szezon első meccsmaratonját, ahol mindössze 22 nap alatt 7 mérkőzést játszik: ötöt a La Ligában és kettőt a Bajnokok Ligájában.

A Barcelona a következő 13 napban öt mérkőzést játszik. Az ellenfelek a Real Betis (szeptember 16), a Royal Antwerp (szeptember 19), a Celta Vigo (szeptember 23), a Mallorca (szeptember 26-án idegenben) és a Sevilla (szeptember 29) lesznek, valamint a szezon második válogatott szünete előtt még két mérkőzést játszanak a gránátvörös-kékek: október 4-én a Porto ellen az Estadio do Dragãóban, október 8-án pedig a Granada ellen a Los Cármenesben.

Xavi csapata eközben nélkülözi Pedrit és Araújót, akik mindketten sérültek. Az uruguayi játékos az Antwerp vagy a Celta ellen léphet újra pályára, ha minden a várokazásoknak megfelelően alakul, a kanári-szigeteki viszont csak a második válogatott szünet után térhet vissza, amely október 9 és 20 között lesz. Lényeges lesz, hogy a keret minden játékosa bármikor bevethető legyen, mert mindannyian fontosak lesznek. A Barcelonának, amelynek az 1993/94-es szezon óta a legkisebb létszámmal rendelkező kerete van (mindössze 19 játékos van nevezve a felnőtt keretbe), sok rotációt kell majd végrehajtania ezekben az időszakokban, ilyen nagy meccsterhelés mellett. A kezdőcsapatban rendszeresen játéklehetőséget kapó játékosok mellett azok sem hibázhatnak, akik kevesebb esélyt kapnak a bizonyításra, mert a versenynaptár szoros, és egy rossz dinamika kárhoztathat, és tönkreteheti a szezonra vonatkozó törekvéseket.

Bár korainak tűnik, és a szezon még csak most kezdődött, a valóság az, hogy a katalánok számára sok minden forog kockán ezeken a találkozókon. Fontos, hogy jól kezdjenek a bajnokságban, és ne veszítsenek el olyan pontokat, amelyek később sokba kerülhetnek. Jelenleg, négy lejátszott bajnoki mérkőzés után Xavi csapata 10 ponttal a harmadik helyen áll, pontegyenlőségben a Gironával és két ponttal a listavezető Real Madrid mögött. Hasonlóképpen, amellett, hogy a bajnokságban is folytatni kell a győzelmek megszerzését, az első néhány Bajnokok Ligája-mérkőzést is mindenképpen meg kell nyernük annak érdekében, hogy ne kerüljön nehéz helyzetbe a csapat, és ne kerüljön veszélybe a legjobb 16 közé jutás, ahogyan az az elmúlt években történt. Az elmúlt két szezonban, bár nagyon nehéz csoportokkal, amelyekben a Bayern München kiemelkedett, Xavi csapata egyaránt a harmadik helyen zárt és így tavasszal az Európa-ligában folytatta. Sokan emlékeznek még a két szezonnal ezelőtti, sorsdöntő 3-0-s vereségre Lisszabonban a Benfica ellen, amely a legrosszabb előjeleket hozta a Barcelona szurkolóinak. Idén a Barcelonának nincsen olyan nehéz csoportja, de a meccseket meg kell nyerniük és a pontokat kell szerezniük, nem elhanyagolva a bajnokságot.

***