Mérkőzés utáni nyilatkozatok – Ferran Torres: „A befektetett munka kifizetődik”

Az FC Barcelona gólzáporos mérkőzésen, 5-0 arányban győzte le a Betist a La Liga ötödik fordulójában. A találkozót követően három főszereplő állt a mikrofonok elé a pálya szélén. A frissen igazolt João Félix magabiztosan nyilatkozott és elmondta, hogy nagyon örül az átigazolásának és a csapattársai nagyban megkönnyítik a beilleszkedését. Raphinha a csapaton belüli versenyről beszélt, ami szerinte minden játékosnak nagy hasznára válik. Ferran Torrest a góljáról kérdezték. A spanyol támadó 2021. május másodika óta az első a csapatban, aki szabadrúgásból szerzett találatot.

João Félix

„Örülök, hogy ismét kezdő lehettem. Nagyon jók az első benyomásaim. Gondoltam, hogy könnyű lesz beilleszkedni ebbe a csapatba, de most túlszárnyaltuk az elképzeléseimet.”

„Nagyon jók voltunk, mindenki tudta mi a dolga. Így teremtettünk üres területeket és jöttek a gólok.”

Az első góljáról így vélekedett: „Nem volt egy kontrollált lövés, rászúrtam, de a védő blokkolt. Aztán mentem a labda után és végül gólt szereztem.”

Lewandowski gólja előtt ügyesen átlépte a játékszert, erről így beszélt: „Láttam, hogy jön és elengedtem a labdát. Fontos, hogy gólokat szerezzen, erre minden csatárnak szüksége van. Minél több találatot jegyez, az annál jobb nekünk.”

„Azon dolgozom, hogy a legjobb formámban legyek, ehhez az itteni környezet tökéletes. Azon vagyok, hogy segítsem a csapatot, ami ilyen játékostársakkal könnyű.”

Elmondása szerint nagyon jól érzi magát Barcelonában: „Ez a váltás remek volt számomra. Boldog vagyok és a családom is. Azon leszek, hogy segítsem a csapatot.”

Raphinha

„Nagyon örülök a győzelemnek, ami tovább növeli az önbizalmunkat. Remek mérkőzést játszottunk csapat- és egyéni szinten is. A támadók számára nagyon fontos a gól, ezért nagyon örülök, hogy mindannyian betaláltunk.”

A góljáról a következőket mondta: „Ezt a fajta lövést már sokszor megpróbáltam. Kaptam is kritikát emiatt, mert nem mindig góllal végződik, de tudom, hogy vannak helyzetek, amikor a labda utat talál a hálóba.”

A válogatott szünetről is nyilatkozott: „Fárasztó a sok utazás a válogatott szünetek alatt. Játszunk egy mérkőzést hétköznap, majd a hétvégén is, ezért nem marad idő a pihenésre. Ilyenkor fennáll a sérülések veszélye, de azon vagyunk, hogy egészségesen érkezzünk vissza.”

A csapaton belüli versenyről ez a véleménye: „Mindig jó, ha van verseny, ami azt bizonyítja, hogy magas szintet képvisel a klub. Ez segít nekünk, hogy folyamatosan fejlődjünk. Nagy a verseny és ez fontos.”

Ferran Torres

A spanyol támadó szabadrúgásból szerzett gólt, amire utoljára 2021. május 2-án volt példa, ekkor Messi talált be a Valencia hálójába: „Nem is tudtam erről a rossz sorozatról, csak később világosítottak fel ezzel kapcsolatban. Más is belőhette volna, mert remek szabadrúgás-lövők vannak a csapatban, de örülök, hogy nekem sikerült betalálni. Eredetileg a sorfal fölött akartam elcsavarni, de aztán odajött hozzám Cancelo, ezután átgondoltam. Amikor ihletett állapotban vagy, még akkor is képes bemenni a labda, ha véletlenül elszúrsz valamit.”

„A befektetett munka kifizetődik. A csapat nagyot lépett előre, amiért megdolgoztunk. Ebben az idényben sokkal egységesebbek leszünk és nagy örömet fogunk okozni a szurkolóinknak.”

„Sokkal magabiztosabb vagyok, ami nagyon fontos ennél a klubnál. Ebbe sok munkát fektettem és ez a jövőben is így lesz.”