Mérkőzés utáni nyilatkozatok-Íñigo: „Fontos, hogy a végsőkig küzdjünk”

Az Alavés elleni mérkőzést követően Pedri és Íñigo Martínez állt a kamerák elé és nyilatkoztak a csapat teljesítményéről. Egyetértettek abban, hogy a védelem nem szuperált megfelelően, emiatt az ellenfél több helyzetet is képes volt kialakítani a kapujuk előtt. Méltatták Samut, aki mindkét játékos véleménye szerint fizikálisan nagyon erős, és jól mozog be az üres területekre. Pedri elmondta, hogy az első félidőben nem volt elégedett a saját teljesítményével, ami a meccshiánynak tudható be. Martínez szerint a győzelem annak köszönhető, hogy a harciasan játszottak és a végsőkig küzdöttek. A csapatot ért kritikákkal kapcsolatban elmondta, hogy nem szabad foglalkozniuk a kívülről érkező zajokkal.

Pedri

A mai mérkőzésről, így nyilatkozott: „Amikor megvan a három pont, boldogan hagyod el a pályát. Ez egy nehéz mérkőzés volt, egy kemény ellenféllel szemben. Már megtörtént velünk, hogy a labdavesztéseinkből hamar helyzetbe kerül az ellenfél, vagy gólt szerez, ilyenkor olyan, mintha árral szemben kellene úsznunk. A második játékrészben jobban játszottunk, még fejlődnünk kell.”

Samu teljesítménye nem lepte meg: „Tudtuk, hogy a fő erőssége, hogy jól mozog be az üres területekre. Többször elemeztük a játékát, a jövőben majd jobban kell rá koncentrálnunk.”

Arra a kérdésre, hogy ez a győzelem előrébb lendítheti-e a csapatot, így válaszolt: „Rossz eredmények vannak a hátunk mögött, főleg, ami a Bajnokok Ligáját illeti. Folytatnunk kell, három pontról, három pontra haladva.”

Saját formájáról is beszélt: „Az első félidőben nem voltam jól, sok labdát vesztettem. Kiestem a ritmusból. A második játékrész jobb volt, de egy kicsit elfáradtam.”

Íñigo Martínez

A mérkőzésről, ezt nyilatkozta: „Ez egy kiszenvedett győzelem volt, az ellenfél nagyon megnehezítette a dolgunkat. Tudtuk, hogy az Alavés a kapujuk elé tömörülve fog játszani, és tisztában voltunk vele, hogy a Samu nagyon erős és jól mozog be az üres területekre. Tény, hogy a védelmünkben volt némi kiegyensúlyozatlanság az elején, ami miatt több helyzetet is kidolgoztak, de szerencsére ezeket nem értékesítették. Ilyen a foci. Harcoltunk, ennek köszönhetően képesek voltunk megfordítani a meccset a második félidőben. Fontos, hogy a végsőkig küzdjünk.”

A csapatot ért kritikákról ezt gondolja: „A csapatnak nem szabadna a kívülről jövő zajokkal foglalkoznia. Vagyunk akik vagyunk, és mindig egységesnek kell lennünk. Egyszer összeállnak a dolgok, de olyan is van, hogy nem jön ki a lépés. Voltak nagyon nehéz mérkőzések amiket hátrányból húztunk be. Egyértelmű, hogy sok dologban kell fejlődnünk. Nem szabad engedni az ellenfélnek, hogy ennyi helyzetet teremtsen, főleg nem hazai pályán, ahol elvileg komfortosabban és jobban kéne játszanunk. A fontos, hogy hozzuk a mérkőzéseket, mert a szezon végeztével senki sem fog emlékezni, hogy jó, vagy rossz meccseket játszottál-e.”