Könnyû vagy sem, hibázni tilos!

Barça - Getafe | Az elsõ döntõ az utolsó ötbõl

Hiába a hétvégi, Espanyol elleni gyõzelem, miután a Real Madrid sem hibázott a Celta otthonában, továbbra is élet-halál harc folyik a bajnoki címért. Aki lépést téveszt, jó eséllyel elveszíti a bajnoki címet, mert a fordulók száma egyre fogy. Lehet, hogy a Getafe ellen következõ hazai meccs nem tartozik a legnehezebbek közé, de ezzel már nem szabad foglalkozni: nyerni kell bármi áron.

Olyan helyzetbõl vette ismét a kezébe bajnokság alakítását a Barcelona, hogy most igazán megbecsülheti, hogy tényleg a kezében van a Liga sorsa. Ha Luis Enrique csapata nem hibáz a hátralévõ öt játéknapon, garantáltan az övé a trófea, ez azonban nem lesz könnyû, és nem biztos, hogy csak azokon a meccseken kell majd megizzadni, amelyekre ez elõre borítékolható.

A Getafe elleni hazai meccs éppen ilyen. Papíron a katalán csapatnak simán kell hoznia ezt a találkozót és a három pontot, de fejben nagyon veszélyes lenne lazítani. Sok játékos aligha felejtette el, hogy a tavalyi bajnoki szezon hajrájában éppen a Getafét nem tudta legyõzni a Barcelona a Camp Nouban. Ezen pedig végeredményben a Liga úszott el, még ha nem is érdemes egy konkrét meccsre rámutatni egy elveszített bajnoki cím után.

Luis Enrique azonban feltehetõen fog rotálni, miután a következõ fontos bajnokik és BL-csaták elõtt talán most van erre a leginkább esélye. Várható Mathieu, Xavi vagy Adriano játéka, de a tartalékok közül ezúttal mindenki reménykedhet egy kicsit. A Getafének nagy céljai idén már nincsenek, a maga 13. helyével és 36 pontjával a bennmaradása szinte biztos, sokkal feljebb pedig nem léphet a tabellán.

Kötelezõ kör, ahol nem szabad hibázni.

FC Barcelona – Getafe CF:
Barcelona, Camp Nou
20.00
Vezeti:
Fernández Borbalán
TV: Paulaner Sörház | Sport 2

FC Barcelona: Bravo, Alves, Mathieu, Mascherano, Adriano – Busquets, Xavi, Rakitic – Messi, Suárez és Neymar.

Getafe: Guaita, Vigaray, Alexis, Naldo, Velázquez, Lago – Lacen, Rodríguez, León, Hinestroza – Babá.