Nem volt kegyelem: 6-0

A Getafe túl hamar megadta magát | Dupla Suáreztõl és Messitõl

A Barça 40 perc alatt tönkreverte a Getafét a két csapat kedd esti bajnokiján, miután ennyi idõ alatt öt gólig jutott a Camp Nouban, majd a továbbiakban még egy találattal keserítette meg a Getafe életét. Suárez és Messi dupláztak, betalált Neymar és Xavi is, utóbbi a szezon végére kifejezetten nagy formában játszik.

A Barcelona már a 9. percben megszerezte a vezetést Lionel Messi „Panenka-módra” elvégzett büntetõjébõl. A tizenegyest megelõzõen Bartra passzolt elõre és ugratta ki kiválóan Suárezt, akit szinte azonnal felvágtak miután befordult. A szabálytalanság egyértelmû, de könnyen elõfordulhat, hogy az uruguayi lesrõl indult.

A második gól viszont már biztosan szabályos és nagyon szép is volt. Messi beívelését Suárez félfordulatból, kapásból lõtte a kapu rövid oldalába. 2-0, ezzel meg is tört a vendég együttes.

A harmadik és a negyedik gól nem sokkal ezt követõen, gyors egymás utánban jött: elõbb Neymar került ziccerbe és vetett be még egy pimasz cselt is, majd lõtt a rövid sarokba. Késõbb Xavi ragasztott óriási gólt a tizenhatoson kívülrõl a hosszú felsõ sarokba.

Az ötödik találat hozta az elsõ duplázást: a 40. percben Messi passzolt a tizenhatoson álló Xavihoz, aki okosan tovább pöccintette a játékszert a baloldalon érkezõ Suárez elé, õ pedig nagyon szépen lõtt a bal sarokba. 40 perc alatt öt gól, kivégzés.

A szünet után ahogyan azt várni is lehetett, visszavett az iramból a katalán legénység, Luis Enrique sem titkolta, hogy itt az idõ a pihenésre: Busquets helyett már a szünetben jött Sergi Roberto.

Ettõl függetlenül Lionel Messi a 47. percben máris megszerezte a meccs hatodik gólját, remekül lõtte ki a hosszú felsõ sarkot, de ezúttal is figyelemre méltó volt, hogy a Getafe védõi mennyire indiszponáltak voltak.

A sárga mezesek rendre nem támadták meg kellõ agresszióval Messiéket, mindig hagytak elõttük játékteret, ennek pedig egy ilyen gála lett az eredménye.

A Getafe ugyan nagy veréssel utazhatott haza, de a meccs egészét tekintve azért voltak gólszerzési lehetõségei, még 1-0-nál Bravo például a saját hibája után csak a gólvonalról tudott nagyot menteni.

Messi második gólja után erõteljesen lassított a Barcelona, nem erõltette mindenáron, hogy jobban kitömje a Getafét, így végül maradt a fél tucat.

Még négy „bajnoki döntõ” maradt a Barça elõtt, folytatás szombaton délután 16.00-tól Córdobában.

FC Barcelona – Getafe CF: 6-0 (5-0)
Barcelona, Camp Nou
65.356 nézõ
Vezette:
Fernández Borbalán

FC Barcelona: Bravo; Alves (Montoya 67′), Bartra, Mathieu, Adriano; Busquets (Sergi Roberto 46′), Xavi (Pedro 58′), Rafinha; Messi, Luis Suárez és Neymar

Getafe: Guaita; Arroyo, Alexis, Velázquez, Roberto Lago; Lacen, Juan Rodríguez (Felip 64′), Emi, Freddy, Pedro León és Babá (Ivi 49′).

Gólok: Messi (9′ tizenegyesbõl, 47′), Suárez (25′, 40′), Neymar (28′), Xavi (30′).