A Ligaelsõ nem hibáz: 2-0

Hozták a kötelezõ 3 pontot | Jövõ héten eldõlhet az Atlético ellen

A Barcelona hozta a kötelezõt és legyõzte hazai pályán a Real Sociedadot a Liga 36. fordulójában, ezzel garantáltan megtartja az elsõ helyét a Ligában. A Barça nem remekelt a BL-elõdöntõk szorításában, de a második félidõben Neymar fejesével és Pedro ollózós góljával gyõzött, és csak két meccsre van a bajnoki címtõl – ha egyáltalán megrendezik a Liga hátralévõ két fordulóját.

A Barça nem hozta élete formáját, de egyértelmûen dominálta az elsõ félidõt, helyzeteket alakított ki, megdolgozott a gyõzelemért. Messinek ezúttal is nagyon jól ment a játék, de nem elsõsorban õ jutott helyzetekhez, sokkal inkább Suárez, Neymar vagy éppen Piqué jutottak el Rulli kapujáig.

Az argentin portásnak nagyon sokat köszönhet a Real Sociedad, õ tartotta ugyanis a lelket a baszk együttesben, több nagy védéssel sokáig 0-0 maradhatott az eredmény. Suárez fejjel volt veszélyes, Piqué egy rosszul sikerült szöglet után került helyzetbe, de vagy a pontosság hiányzott, vagy Rulli mentette meg a vendég együttest. A Sociedad lényegesen ritkábban ért fel Bravo kapujáig, de azért nem volt veszélytelen a játéka.

A második félidõben viszont már nem tartott sokáig a gólínség: az 50. percben Messi beadását Mikel González csúsztatta tovább, pont a legrosszabb helyre, ahol Neymar állt, õ pedig a hosszú saroknál a hálóba fejelt. A Barcelona ezt követõen is kezdeményezõbb volt, de nem rángatta úgy az istrángot, mint talán más mérkõzéseken az utóbbi idõben. Ekkor túlzott lendület nem volt már a csapatban, a második gólért érezhetõen nem tettek annyit Xaviék, mint az elsõért. Jöttek a cserék is, hogy kicsit élénkebbé váljon a Barcelona játéka, beállt Iniesta, Busquets és Pedro is.

A Real Sociedad a meccs utolsó 15 percére élénkült meg valamelyest, hiszen a Barça nem tudta lezárni a meccset korábban, de tiszta gólhelyzetig nem tudott eljutni.

A találkozó végül a 84. percben dõlt el, Messi beadását Suárez még nem tudta kapura lõni, de a felpattanó játékszert Pedro egy gyönyörû ollózással vágta a hálóba. 2-0, ezzel eldõlt.

A Barcelona behúzta ezt a döntõjét is, és készülhet a Bayern ellen, majd az Atlético elleni jövõ hétvégi „igazi” bajnoki döntõre… Már ha persze megrendezik a Liga utolsó két fordulóját, és a sztrájkra nem kerül sor.

FC Barcelona – Real Sociedad: 2-0 (0-0)
Barcelona, Camp Nou
86.047 nézõ
Vezette:
Iglesias Villanueva

FC Barcelona: Bravo; Alves, Piqué, Bartra (Busquets, 61′), Adriano, Mascherano, Xavi (Iniesta, 74′), Rafinha (Pedro, 81′), Messi, Neymar és Luis Suárez.

Real Sociedad: Rulli; Carlos Martínez, Mikel Gónzalez, Íñigo Martínez, De la Bella, Bergara, Rubén Pardo, Granero (Elustondo, 92′), Xabi Prieto, Canales (Chory Castro, 74′) és Vela (Finnbogason, 77′).

Gólok: Neymar (50′), Pedro (85′).