Az MSN továbbra is bízik: 4-1

Kiegyenlített játék, szoros meccs | Messiék elintézték a három pont sorsát

Az FC Barcelona együttese 4-1 arányban felülmúlta a Villarreal csapatát a Liga 36. fordulójában a Camp Nouban a támadóhármasának góljaival. A vezetést Neymar szerezte meg a Barcelonának, ezt Bakambu még egalizálni tudta, ám a félidõ elõtt Messi a katalánok javára fordította a meccset, a második játékrészben pedig Suárez közremûködésével végül összességében – az eredmény alapján mindenképpen – könnyedén nyert Luis Enrique együttese. Még él tehát a remény a bajnoki címre.

Enrique az alapcsapatának szavazott bizalmat, Iniesta is felépült, hátul Umtiti, aki a tavasszal beverekedte magát a kezdõcsapatba, ismét az elsõ perctõl kezdve a pályán volt, kispadra szorítva ezzel Mascheranót. A találkozó a katalán csapat idényét tökéletesen jellemzi: alapvetõen koncentrált együttes, éles támadósor, ám a Villarreal is okozott kellemetlen periódusokat a Barçának.

Neymar az MSN összjátéka után a leshatáron kapta meg a labdát a 21. percben, amit lekezelt, majd a kapuba továbbított. 1-0, nem mondható, hogy érett a katalán gól, de magát az akciót szépen kivitelezték Messiék. Nem örülhetett sokáig azonban a katalán gárda, mert Bakambu könyörtelenül kihasználta a védelem hibáját a 32. percben. 1-1, Umtiti túlságosan fellépett, Piqué nem lépett ki idõben, így Bakambu begyalogolhatott a labdával a kapuig, majd kilõtte a rövid sarkot.

Az, hogy a félidõ elõtt visszaszerezte a vezetést a Barcelona, Messi zsenijének és egy megpattanó lövésnek volt köszönhetõ. 2-1, Messi középen cselezte magát lövõhelyzetbe, kapura is küldte a labdát, ám az megpattant egy menteni igyekvõ védõn, így a kapuban kötött ki.

A második félidõben nem játszott rosszul a csapat, ám Suárez gólja a 68. percben a lehetõ legjobbkor jött, hogy megnyugtassa a szurkolókat és magát a játékosokat is. 3-1, Sergi Roberto tette ki a labdát Suáreznek jobb oldalra, aki becselezte magát az ötös környékére, majd lelõtte a labdát a kapus kezéhez, Andrésnek esélye sem volt. A különbség végül nem kétgólos lett, mert Sánchez Martínez játékvezetõ tévesen tizenegyest ítélt a Barcelonának. 4-1, Suárez lõtte meg egy méterrõl Costa kezét, aki igyekezett azt a teste mellé szorítani. Messi élt az eséllyel, és beállította a végeredményt.

A katalánok így továbbra is bízhatnak a bajnoki címben, hiszen a házi feladatukat ismét megírták.

Barcelona – Villarreal: 4-1 ( 2-1 )
Barcelona, Camp Nou
90.463 nézõ
Vezette: Sánchez Martínez

Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto (Mascherano, 78′), Piqué, Umtiti, Digne (Jordi Alba, 74′), Busquets, Rakitic (André Gomes, 83′), Iniesta, Messi, Luis Suárez és Neymar.

Villarreal: Andrés Fernández, Mario, Musacchio, Álvaro, Jaume Costa, Rodrigo, Jonathan dos Santos, Trigueros, Soriano (Samu Castillejo, 72′), Bakambu (Adrián, 83′) és Soldado (Sansone, 72′).

Gólok: 1-0, Neymar (20′); 1-1, Bakambu (31′); 2-1, Messi (45′); 3-1, Luis Suárez (68′); 4-1, Messi, tizenegyesbõl(81′).