Valverde: Lehetnek változások a kezdőben

Nehéz meccsre számít a Getafe ellen

Ernesto Valverde péntek délután megtartotta a Barça aktuális bajnokija elõtti sajtótájékoztatóját, a legtöbb kérdést pedig ezúttal a rotációval kapcsolatban kellett megválaszolnia. Ezzel kapcsolatban elmondta, Messi és Suárez is kaphat pihenõt, nem a rotációt tartja szem elõtt, hanem a gyõzelmet, illetve a keretbõl kimaradók a szezon során bõven kapnak majd lehetõséget.

Dembélé beilleszkedése

„Folyamatosan fejlõdik. Még szüksége van egy kis idõre, hogy alkalmazkodjon a csapathoz és a társakhoz.”

Vidal újbóli kimaradása?

„Elégedett vagyok vele és a teljesítményével. És ne feledjük, az Alavés ellen kezdõ volt. Most ismét nem került be a keretbe, de ez bármelyik pillanatban változhat. Aleix ráadásul egy olyan játékos, aki több poszton is hasznos tud lenni. Értem ezeket a kérdéseket, de újra elõ fognak jönni, mert minden héten valószínû, hogy több játékost is ki kell hagynom.”

Messi és Suárez „érinthetetlen” a rotációban?

„Hogy érinthetetlenek lennének? Meglátjuk. Ez nem a rotációról szól, hanem arról, hogy megpróbáljunk gyõzni. Több mint 11 játékos alkotja a keretet és mindenkire szükségünk lesz a szezon során. Most a Getafe az ellenfelünk, de egy héten belül 3 meccset játszva elképzelhetõ, hogy lesznek változtatások.”

Rakitic, Iniesta és Busquets jó formában vannak…

„Az, hogy jelen pillanatban jól játszanak, nem akadálya annak, hogy pihenjenek. Az eredmények eddig jól alakultak számunkra, de a futballban minden gyorsan változik, reméljük megmarad az állóképességünk és nyerni tudunk.”

Összehasonlítások a tavalyi szezonnal

„A stílus hasonló, de korai még változásokról beszélni. Egy hónappal ezelõtt boldogan fejeztük be az elõszezont, a Szuperkupa után katasztrofálisak voltunk… Hagyjuk ezt még, túl korai, hogy bármit is értékeljünk. Minden edzõnek megvannak a saját módszerei, hogyan dolgozik, nekem is.”

Hogyan lesz meg a Juventus ellen látott motiváció a Getafe ellen?

„Ez a csapat és a többi is, amelyik rendszeresen játszik Európában már hozzászokott ahhoz, hogyan kell teljesíteni ezeken a meccseken. Ha „vonzóbb” a meccs, mindenki jobban akar teljesíteni. De ez a hétvége is nagyon fontos, 9 pontot szereztünk már és most idegenben játszunk, tudjuk, hogy az ellenfél is nagyon motivált lesz. Ezek a három pontok jelenthetik a különbséget a szezon végén.”

Mit vár a Getafétõl?

„A Getafe jól védekezik, agresszívan gyakorol nyomást és veszélyes stratégiája van. Jó teszt lesz ez számunkra. Úgy érkeztünk erre a meccsre, hogy már 9 pontot gyûjtöttünk, de most egy nehéz meccsre számítunk. Meg kell próbálnunk tovább nyújtani ezt a jó formát, amiben most vagyunk.”

A Real Madrid eredményei

„Csak az számít, mi mit csinálunk, a többi kevésbé, fõleg a szezon e szakaszában. Csak a saját meccsünk megnyerése érdekel minket. 7 ponttal vezetni a Real elõtt? Meglátjuk, megtörténik-e.”

Négy gyõzelemmel kezdeni – eufóriát fog okozni?

„Nem tudom, mi lesz, nyugodtak vagyunk, de egy hónappal ezelõtt is azok voltunk.”