Szenvedni is tudni kell: 1-2

Paulinho csereként beállva győztes gólt szerzett | Ellentétes félidők

Az FC Barcelona együttese 2-1 arányban nyert a Getafe ellen a Coliseum Alfonso Pérez stadionban a spanyol pontvadászat negyedik fordulójában. Az újonc csapat rendkívül megnehezítette a katalánok dolgát, az elsõ félidõben sokkal jobban futballozott, a vezetést is megszerezte, ám Valverde mestert dicséret illeti a cserék miatt, melynek köszönhetõen Denis Suárez valamint Paulinho góljaival végül fordítani tudott a Barcelona. Dembélé az elsõ félidõben a combjában érzett fájdalmat, és nem is tudta folytatni a játékot. 
Valverde szakvezetõ csupán egy helyen változtatott a hétközi kezdõcsapatához képest, méghozzá Sergi Roberto került be a portugál Semedo helyére a védelem jobb oldalára. Ennek ellenére az összeszokottság elõnyeit nem tudta kihasználni a csapat, mert az elsõ félidõben bizony a Getafe jobbnak bizonyult.
Az újonc csapat ugyanis nagyon éles volt, koncentráltan játszott, a lepattanó labdákat rendre megszerezte, és igyekezett gyors ellentámadásokkal operálni. Volt is jó néhány nagy helyzete a hazaiaknak, ám vagy a védelem tudott még tisztázni vagy a szerencse állt a vendégek mellé. A 39. percben azonban már nem volt menekvés, a hazai csapat Baku révén megszerezte a vezetést. 1-0, egy kifejelt labdát a hazaiak támadója gondolkodás nélkül kapura lõtt, a végeredmény pedig egy bombagól lett.
Az elsõ félidõ krónikájához hozzátartozik még, hogy a francia Dembélé a combizmában fájdalmat érzett, és le is kellett cserélnie õt Valverdének. A helyére Deulofeu állt be a 28. percben, aki ugyan egyéni megoldásokat ismét csak elvétve mutatott, de a hozzáállására és az alázatára továbbra sem lehet panasz.
A második félidõben fordult a játék képe, vagy legalábbis azt mindenképpen ki lehet jelenteni, hogy a Barcelona magára talált. Ebben nagy szerepe volt Valverde mesternek is, aki kiválóan cserélt ezen a meccsen, hiszen mindkét gólt egy-egy, a kispadról beálló játékos szerezte a vendégek részérõl. A második játékrész elején Denis Suárez váltotta a kissé talán fásult Iniestát, míg a brazil Paulinho már 1-1-nél, a 76. percben lépett pályára.
Azt ugyan nem lehet mondani a második játékrészre sem, hogy parádésan játszott a katalán gárda, de a gólveszély már benne volt. 1-1, Sergi Roberto adta be a labdát a második hullámba, Denis Suárez ügyesen lekezelte, majd szenzációsan kilõtte a hosszú sarkot. A fiatal középpályás eddig csak elvétve kapott lehetõséget, ugyanakkor fejben ezt jól dolgozta fel, legalábbis ez a gól nem éppen önbizalomhiányról tanúskodik.
A Barcelona nem adta fel, Messinek ismét megvoltak a maga lehetõségei, ám a gyõztes találatot ezúttal az új szerzemény, a brazil Paulinho szerezte. 1-2, Messi kiválóan ugratta ki a Getafe védelmében tátongó lyukat felismerõ Paulinhot, a brazil megtolta a labdát, majd szépen kilõtte a hosszú sarkot. A brazil középpályás ezt kiválóan oldotta meg, és ezzel három ponthoz juttatta a csapatot.
A végeredmény ugyanis már nem változott, a Barcelona 2-1-re nyerni tudott a Coliseum Alfonso Pérezben. A Getafe dicséreret érdemel, de a katalánok tudtak szenvedni, és tudtak váltani, így összességében megérdemelt a sikerük, melyben Valverde edzõnek a cseréivel jelentõs szerep jutott.
Getafe – FC Barcelona: 1-2 ( 1-0 )
Coliseum Alfonso Pérez
17.000 nézõ
Vezette:
Fernández Borbalán
Getafe: Guaita; Damián, Arambarri (Portillo, 85′), Cala, Antunes, Djené, Bergara, Fajr, Gaku (Álvaro, 53′), Amath (Mora, 70′), Molina.
FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba, Busquets, Rakitic (Paulinho, 76′), Iniesta (Denis, 46′), Dembélé (Deulofeu, 28′), Messi, Luis Suárez.
Gólok: 1-0, Gaku (39′), 1-1, Denis Suárez (62′), 1-2, Paulinho (84′).