Továbbra is hibátlanok: 0-3

Két öngól valamint Suárez döntöttek | Sikeres rotáció Gironában is

Az FC Barcelona együttese 3-0 arányban legyõzte a Girona csapatát idegenben a spanyol bajnokság hatodik fordulójában. A katalóniai derbi némely periódusban nagy iramú volt, ám összességében a vendégek kontrollálni tudták a találkozót, és ha két öngólnak is köszönhetõen, de magabiztosan gyûjtötték be a három pontot. A Barcelona továbbra is hibátlan a Ligában, Valverde rotációja pedig ismét bevált.

Ernesto Valverde valóra váltotta azokat a várakozásokat, hogy folytatja a kulcsemberek további rotálását, ezúttal Piqué és Busquets kerültek sorra, így újfent kezdõ lehetett a védelemben Mascherano, a középpályán pedig Paulinho. A támadósorban Deulofeu helyett ezúttal Aleix Vidal kapott lehetõséget, és visszakerült a csapatba Rakitic, Luis Suárez valamint Umtiti is a hétközi találkozóhoz képest.

A történelem elsõ, a Ligában rendezett Girona – Barcelona meccsét a vendégek azonnal támadó felfogásban, kezdeményezõleg fellépve kezdték, és gyorsan akadtak is veszélyesebb támadásaik. A Girona védekezése nem tûnt különösebben stabilnak, a támadásokat gyakran sikerült végigjátszani, és lövésig vagy helyzetig eljutni, más kérdés, hogy ezeknek a kihasználásában sem Aleix Vidal, sem Suárez nem jeleskedtek. A 17. percben aztán egy szögletet követõen Alba kapásból középre lõtte a játékszert, ami Aday lábáról a kapuba került. 0-1, szerencsés gól, ami azonban a játékban nagyon is benne volt.

A gólt követõen kicsit visszaesett a meccs ritmusa, valamivel kevesebb helyzet alakult ki, de továbbra is a Barcelona irányított. A szünetig végül maradt a 0-1, bár a gránátvörös-kékek többször is közel álltak a második gól megszerzéséhez.

A második játékrész elején nem aludtak be a vendégek, határozottan léptek fel a hazaiak ellen, noha az újabb gólhoz ismét egy jókora adag szerencsére is szüksége volt a csapatnak. 0-2, Aleix Vidal húzott le az alapvonalra nagyon szépen, középre adása pedig a kapus Gorka Iraizoz lábáról a kapuba csorgott. Ezek után a Girona igyekezett visszajönni a meccsbe, volt is egy-egy veszélyesebb lehetõsége pontrúgások után, ám összességében nem sikerült elérnie azt, hogy a Barcelona kellemetlenül érezze magát hosszú perceken keresztül.

Valverde vezetõedzõ idõközben cserélt is, beállt Busquets a brazil Paulinho helyére, amivel vélhetõen a játék minél nagyobb fokú kontrollálása volt a tréner célja azon okból kifolyólag, hogy a csapat ne aludjon be az utolsó 25 percre. 0-3, hogy ez a csere hozzájárult-e ehhez, az kérdéses, Luis Suárez befejezése azonban eloszlatott minden kérdõjelet. Az uruguayi támadó Sergi Roberto kiváló passzával ugrott ki, és lõtt Gorka mellett határozottan a kapu rövid oldalába. Ez volt a dél-amerikai klasszis 87. gólja a bajnoki meccseket figyelembe véve gránátvörös-kékben, ráadásul azon 25 csapatból, mely ellen pályára lépett, 24-nek be is talált legalább egyszer az évek folyamán.

A hátralévõ idõben akadtak még ígéretesebb akciók mindkét oldalon, ám a végeredmény már nem változott. Valverde mester egy szolid teljesítményt láthatott, együttese egységként funkcionált, Suárez önbizalmának pedig, mely egy kicsit alacsonyabb lehet a megszokottnál a támadó formáját látva, egész biztosan jót tett az uruguayi szép gólja.

A Barcelona tehát még hibátlan a Ligában, ahol a jövõ héten a Las Palmast fogadja majd a hetedik játéknapon. Elõtte azonban még vár egy lisszaboni túra Messiékre.

Girona FC – FC Barcelona: 0-3 (0-1)
Girona, Montilivi
13.000 nézõ
Vezette:
Sánchez Martínez
TV:
Paulaner Sörház | Sport 2

Girona: Iraizoz; Juanpe, Bernardo, Ramalho; Maffeo (Marlos, 78′), Aleix García, Pere Pons, Douglas Luis, Aday (Johan Mojica, 69′); Olunga (Kayode, 60′) és Portu.

FC Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Mascherano, Umtiti, Jordi Alba; Paulinho (Busquets, 66′), Rakitic, Iniesta (Denis Suárez, 79′); Aleix Vidal (André Gomes, 79′), Messi és Luis Suárez.

Gólok: 0-1, Aday (17′, öngól); 0-2, Iraizoz (48′, öngól), 0-3, Suárez (69′).