Valverde: „Messi minden rekordot átírhat”

Történelmi napon játszanak | Tisztelik a Las Palmast | Piquét védte

Az FC Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde szerint bár Katalóniában egy történelmi napon játszanak a Las Palmas ellen, semmi újdonságot nem vár a stadion berkein belül, és mindenkit nyugalomra int a katalóniai referendummal kapcsolatban. A mester elmondta, hogy maximálisan tisztelik a Las Palmast, és sok alternatívájuk van támadásban. Valverde védelmébe vette Piquét, külön szót ejtett Deulofeuról és Semedoról, Messi pedig szerinte minden rekordot átírhat a jövõben.

Történelmi napon játszanak

„Már korábban is elmondtam: a klub szilárdan kiáll a véleménye mellett. Ezen belül mindenkinek megvan az egyéni véleménye a körülményekrõl. Számunkra azért fontos a holnapi nap, mert újabb három pontot gyûjthetünk, ami rendkívül fontos a bajnoki cím felé vezetõ úton. Mi azt szeretnénk, ha mindenki nyugodt maradna, bárhogyan is alakulnak az események. Mi nyugodtak vagyunk, kiállunk a véleményünk mellett, és felkészültünk a mérkõzésre. A Nou Campban sem várok semmi újat: az emberek kijönnek, szép számmal lesznek, és élvezni fogják a találkozót.”

Piquérõl

„Jómagam nem látogatom a közösségi médiát, nem szeretek részt venni benne. Nem õ az elsõ sportoló, akit a véleménye miatt támadnak, és nem is az utolsó. Ha van valaki, akit tisztelni lehet a véleménye miatt, az éppen Piqué. Másfelõl az internet és a sajtó egy szabad világ, tiszteletben kell tartanunk egymás véleményét. Mindenkinek jogában áll véleményt nyilvánítani.”

Tisztelik a Las Palmast

„Egyik ellenfelünket sem szabad félvállról vennünk, a Las Palmas pedig különösen nehéz falatnak ígérkezik. Manolo Márquez kiváló munkát végez, egy összeszedett ellenféllel lesz dolgunk, akiket tisztelünk. Mindazonáltal alaposan feltérképeztük õket, és nem lehet más célunk, csak a gyõzelem. Sok alternatívánk van a támadójátékot illetõen, ennek a meghatározása mindig az aktuális ellenféltõl függ, hiszen nem mindegy, hogy az ellenfeled milyen arculatú csapat.”

Jó, ha mindig gyõznek?

„Gyõzni mindig jó… ám sosem szabad elkényelmesedni, ha nyersz, mindig az kell, hogy legyen a célod, hogy a következõ meccset is meg akarod nyerni. A gyõzelem magabiztosságot és nyugodtságot kölcsönöz a csapatodnak, de mindig mindent alaposan elemezned kell, mielõtt nekivágsz a következõ nagy csatának. Mindig keresni kell a javulás lehetõségét, és a hibákat korrigálni kell. Valero Rivera azt mondta nekem, hogy nyerni nem nehéz… viszont újra és újra gyõzni már sokkal nagyobb kihívás.”

Deulofeu sokszori mellõzése

„18 embert nevezhetek, 11-et rakhatok a kezdõbe. Egyszerûen nem tehetek mást…”

Messi mindent átírhat

„Lionelnek meg van a lehetõsége arra, hogy minden korábbi rekordot átírjon. Puyol 36 évesen vonult vissza, Messi most 30, ha legalább annyi idõs koráig játszik, akkor semmi sem lehetetlen.”

Semedo

„Ő egy villámléptû játékos, aki remekül osztja be az erejét és kiválóan futballozik hétrõl hétre. És persze tudja, hogy van még egy Sergi Roberto és egy Aleix Vidal is a keretben…”