Valverde: „Alkalmazkodunk a menühöz…”

Reagált Simeone szavaira | Erős Atléticót és jó hangulatot vár

Az FC Barcelona szakvezetõje, Ernesto Valverde megtartotta az Atlético Madrid elleni bajnoki rangadót felvezetõ sajtótájékoztatóját, melyen értékelte az aktualitásokat. Valverde magasztalta Iniestát és Messit, elárulta, hogy Suárez remek állapotban van, illetve beszélt a mérkõzésrõl is, melyen egy erõs Atléticót és remek hangulatot vár. A tréner válaszolt Diego Simeone szavaira, valamint reagált arra az újságírói kérdésre is, hogy az edzõi pályafutása során még egyetlen egy alkalommal sem tudott gyõzni az argentin tréner ellen.

„Ezeket a meccseket követik extra figyelemmel. Különösen nehéz lesz. Az Atlético célja szintén a bajnoki cím megszerzése. Tisztában vagyunk a találkozó fontosságával.”

Suárez

„Majd értékeljük, milyen fáradt is éppen az utazások miatt. Való igaz, hogy a nyáron már volt némi problémája, de most teljesen jól van, tökéletes az állapota. Két gólt szerzett a nemzeti csapatában. Suárez nem fog itt leállni…”

A katalán függetlenség miatt pokoli lesz a hangulat?

„Aki ezen akar már most aggódni, tegye, de nagyon sok minden történhet még. A stadion hangulata félelmetes lesz. Mindkét csapat célja a bajnokság megnyerése, nagy meccs lesz.”

Reagált Simeone szavaira

„Alkalmazkodunk a menühöz, az étkészlethez és mindenhez.”

Iniesta – a sérülése és a hosszabbítása

„Iniesta már a csapattal edzett, teljesen rendben van. Szerintem teljes értékû lesz szombat estére.”

„A Barcelona szimbóluma, képviseli a klubot. Õ elégedett, a klub szintén, és mindenki más is örül az új hírnek. Mind a pályán, mind azon kívül sokat ad a csapatnak. Egyedi labdarúgó, ha róla beszélünk, akkor tulajdonképpen beszélhetnénk Messirõl is. A technikai képzettsége, ahogy lát a pályán, ahogy formálja a Barcelona stílusát… Minden egyes játékos hozzátesz a csapathoz, de Andrés olyat ad, amire senki más nem képes.”

Argentínát is meglepte Messi?

„Ha vannak is ilyenek, akiket ez meglep, bizonyára kevesen vannak. Amikor ennyiszer megismétli ezt, már nem lepõdhetsz meg.”

Messi állapota

”Messi kiváló elõszezont produkált, remek állapotban van, erõs. Ahogy halad elõre a szezon, meglátjuk, hogy szüksége van-e több pihenõre. Most azonban jól van, és úgy vélem, hogy továbbra is bírja még a hasonló terhelést.”

A válogatott játéknapok után mindig nehezebb

„Egyértelmû, hogy ilyenkor érzelmileg és fizikálisan is kimerültek a játékosok, de az Atlético is hasonló szituáción megy keresztül. Más ellenfél ellen talán jobban aggódnék, de a játékosok pontosan tudják, milyen jó együttes az Atlético, ez pedig segít abban, hogy koncentráltak maradjanak.”

Mostantól kezdõdik a bajnokság java?

„Az elõzõ mérkõzések is nehezek voltak. Az Atlético a legutóbbi összecsapásán éppen a Leganés ellen ikszelt. Egyik találkozó sem könnyû, minden csapatot komolyan kell vennünk.”

Ha nyernek, övék lesz a legjobb bajnoki kezdés

„Nem tudom, a számokat utólag kell értékelni, nem elõzetesen. Jó sorozatban vagyunk, a szombat esti meccs pedig remélhetõleg arra szolgál majd, hogy megerõsítsük az önbizalmunkat. A számokat majd késõbb elemezhetjük…”

Ha most nyernek, leszakítanak mindenkit, és nyugodt lesz?

„Akkor leszek nyugodt, ha hét pontos elõnyünk lesz két mérkõzéssel a bajnokság vége elõtt.”

Atlético

„Az Atlético zártan védekezik, magára húzza az ellenfelét, hogy aztán kontrázzon. Vannak eszközeink arra, hogy támadjunk, de közben meg is védjük magunkat. Koké remekül indítja a támadókat, erre figyelnünk kell.”

Korábban nem nyert még Simeone ellen

 „Ez minden bizonnyal azért van, mert eddig jobb volt, mint én. Továbbra sem adom fel, meg fogom próbálni ismét. Meglátjuk, ezúttal sikerül-e legyõznöm.”

Hét pontos elõny a Madriddal szemben – túl szép?

„Még csak most kezdõdött a bajnokság, sok van még hátra, de persze jobb, hogy mi vagyunk elõl. Nem akarok egyébként semmit sem mondani. Se a Real Madrid, sem az Atlético, sem a Valencia nem téma nálunk, noha értékeljük a riválisaink képességeit. Ami minket illet, folytatni fogjuk a munkát, ennyi, semmi több.”