Valverde: Mindenkinek ízlett a vacsora

Elégedett az 1-1-gyel | Dicsérte Suárezt

Ernesto Valverde elégedetten nyilatkozott az Atletico Madrid elleni idegenbeli döntetlen után. A tréner ismét reagált Cholo Simeone szavaira, azaz visszautalt a meccs előtti sajtótájékoztatóra , valamint kiemelte Suárez és Messi teljesítményét.

„Mindenkinek ízlett a vacsora, hiszen kiváló mérkõzést láthattak a nézõk. Nagyszerû volt a hangulat, a stadion, ragyogó futballeste volt. Azt mondtam a találkozó elõtt, hogy alkalmazkodni fogunk a körülményekhez, amit meg is tettünk.”

„Egyben kell elemeznünk a mérkõzést, nagyon nehéz elválasztani a félidõket. Mindkettõ a játék része, így nem külön kell kezelni õket. Tény, hogy az elsõ 45 percben kevesebb területünk volt, de a másodikban nyíltabbá vált a találkozó. Voltak lehetõségeink, ugyanakkor nekünk is jobban ki kellett nyílni.”

Suarez gólöröme

„Nem hiszem, hogy sportszerûtlen lett volna a gólöröm, kétlem, hogy a játékosaim nem tisztelik az ellenfeleket.”

„A találattól függetlenül is nagyon jó teljesítményt láttam tõle. Természetesen a csatárokat a gólok alapján ítélik meg, de emellett is sok munkát végez a pályán, ami nem annyira látványos. Amellett, hogy betalált, volt egy tiszta lehetõsége is az elsõ félidõben. Jól mozog akkor is, ha sok játékos koncentrálódik kis területen, reméljük ez így is marad. Nagyon fontos munkát végez a csapat számára.”

Elégedett Messivel

„Tény, hogy Messi kissé elfáradva érkezett vissza a VB-selejtezõkrõl, hiszen nagy volt rajta a nyomás Argentínában. De mindannyian tudjuk, milyen jól reagál még az ilyen szituációkban is. Sokat próbálkozott a csapat érdekében, mikor hozzá került a labda, láthattuk, hogy valami számunkra jó fog történni.”